--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 30 de juny del 2011

Activitats del finde

Avís per a tots els que us heu apuntat a la sortida de demà divendres per la Mardamunt.:
Davant la incertesa en les previsions meteorològiques i com desitgem fer una sortida tranquil•la per gaudir de l’espai en totes les seves vessants, ens estimem més deixar-ho córrer i fer la sortida la propera setmana.
Recordeu que el dissabte hi ha les xerrades sobre l’estat del salut de la mar al Cap de Creus. Comencen a les 10 h. i es fan al mas que té el Parc Natural a Caials.
Si no vols quedar-te tancat en una sala tot un matí, dissabte també tens l’oportunitat d’anar a fer el cens d’aus marines a la punta del Cap de Creus. A partir de les 6h del matí es troben al far per anar cap a la punta a identificar i comptar totes les diferents espècies d’aus què per allí passin.

dimarts, 28 de juny del 2011

II travessa Mardamunt.

Aquest proper cap de setmana farem el segon intent de travessa de la mar d’amunt. L’any passat com a commemoració del primer any d’existència del blog i com comiat de l’època de navegació tranquil•la, vàrem pensar de fer la travessa de tota la mar d’Amunt. Malauradament aquell dia no es va poder fer la sortida degut a una climatologia dolenta. Aquest any tornarem a intentar-ho.
D’entrada ens ho agafarem amb més calma i el recorregut l’iniciarem el divendres per aprofitar la tarda-vespre d’aquest dia que encara és tranquil i, el dissabte ens dirigirem fins a Cadaqués per anar al mas de Caials i escoltar les conferències que allí s’hi fan, d’aquesta forma combinem l’esport i la cultura. Al migdia, sortint de les conferències, anirem a dinar a Portlligat. Al xiringuito que hi ha fan unes excel•lents sardines a la planxa. A la tarda buscarem un bon lloc per fer la migdiada i després del bany retornarem a Port de la Selva.

divendres, 17 de juny del 2011

Eclipsi

Sens dubte que una part dels que anem amb caiac tenim un punt de romàntics, és per això que aquest dimecres alguns devien maldar el fet de no poder estar al mar disfrutant de l’eclipsi lunar. Nosaltres no varem perdre l’oportunitat d’estar al costat de la nostra amant, la mar, i a més, en moments tan especials com aquest.
Dotze palistes varem sortir per anar a rebre la lluna plena a la punta del Cap de Creus. Uns una estona abans per pescar algun peix i poder fer un aperitiu durant l’espera, però, ahir en Neptú els havia fet amagar a tots ells. Podria ser que el fenomen d’alineament entre el sol, la terra i la lluna tingui una fluència negativa sobre la seva activitat. Per sort el fracàs de la pesca va ser diluït pel vi d’Espolla i substituït per uns magnífics entrepans que cadascú s’havia preparat.
La sorpresa es va apoderar de nosaltres i de milers de romàntics quan, havent sopat, i sent l’hora que per l’horitzó havia de sortir la lluna, aquesta no apareixia. Els minuts anaven passant i ella no venia. Es comportava com una amant mal criada que volia jugar amb nosaltres. A la mitja hora d’esperar-la, la sorpresa començava a convertir-se en impaciència, i varem optar per anar a buscar-la al bellmig de la mar. Allí el temps corre diferent i l’espera és més lleugera.
Mica en mica el paleig ens va anar allunyat de la costa, fins que els ulls més fins d’alguns del grup van començar a veure la seva tènue figura dibuixada al cel. Agrupats i no satisfets amb aquella visió, varem navegar al voltant de les illes de Massa d’Oros i s’Encalladora, la nit era fosca, però tots ens sentíem molt reconfortats.
S’encalladora la varem rodeja per llevant i al entrar al rec de sa Freu la visió que varem tenir era absolutament surrealista. A l’esquerra i sota un cel estrellat es retallava la silueta de s’Encalladora, a la dreta la del Cap de Creus i davant nostre, una esfera rogenca amb 3D, s’aixecava un pam sobre l’horitzó reflectint la seva llum al bellmig del canal de sa Freu que, en aquella hora s’havia encalmat totalment.
Tots ens varem quedar en silenci. Ella es mostrava més bella que mai. S’havia fet pregar, però finalment no ens ha decebut. Engolits per aquella imatge tan extraordinària ens varem fondre en aquest medi tan meravellós i que cada dia ens sorprèn més.