--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 29 de desembre del 2012

divendres, 28 de desembre del 2012

dijous, 27 de desembre del 2012

dimecres, 26 de desembre del 2012

dimarts, 25 de desembre del 2012

dilluns, 24 de desembre del 2012

Bon Nadal i feliç 2013

La mar ens ajudarà a passar el mal tràngul d'aquesta nova època.

diumenge, 23 de desembre del 2012

dissabte, 22 de desembre del 2012

Dofí moribund a Port de la Selva

El matí de dijous, un dofí ha aparegut a la platja gran amb símptomes de estar agonitzant, s'han desplaçat fins el lloc, Agents Rurals, Mossos, Guàrdia Municipal, tècnics especialitzats, regidor de governació, per tal d'intentar que tornis mar en dins, la qual cosa ha estat infructuosa i l'animal es troba en molt mal estat i tot apunta a la seva mort.



divendres, 21 de desembre del 2012

Primer derelicte iber o hem de dir català?


Que el Cap de Creus és un excel·lent lloc de derelictes ,se sap des de fa molts anys, els més apreciats pels estudiosos són els d’origen grec i romà, però fa pocs dies ha sortit la notícia de la troballa del primer vaixell iber. És del segle I abans de Crist, es trobava a 20 metres de profunditat al Cap de Vol i sota 60 cm de sorra, cosa que ha permès un bon estat de conservació. Quantes vegades hem passat per sobre d’aquesta joia? Doncs moltes, ja que el Cap de Vol es troba a límit dels municipis de Port de la Selva i Llançà.
La certesa de que és iber ve per la forma de la seva quilla, resulta que és planera, això li permetia navegar per aigües somes com són els aiguamolls costaners, concretament els del Maresme. Se sap que es dedicava al cabotatge, transportava vi de baixa qualitat possiblement de Badalona, i això,  se sap perquè les àmfores anaven tapades amb un suro foradat, el qual, permetia la sortida dels gasos de la fermentació de l’apreciat líquid. El vi anava destinat a les legions romanes que en aquella època feien la campanya de la Gàl·lia i aquesta àmfores duien el segell d’aquesta zona (Bétulo).
Un altre detall que se sap és que a la base del màstil s’hi havia amagat una moneda (poc coneguda) de l’època del ibers, una mena d’amulet de la sort. Tots aquests detalls junt amb el fet de que els quadernes anessin lligades amb cordes és el que fa concloure als arqueòlegs de que es tracti del primer derelicte iber conegut.

dijous, 20 de desembre del 2012

I avui el vídeo del genet de les onades

El prolífic Marc ens ha editat el vídeo del dissabte a la Fosca filmat pel gran Xevi.:

dimecres, 19 de desembre del 2012

Mundaka, el paradis del surf

El vídeo penjat anteriorment estava malament, ara si que és el bo

dimarts, 18 de desembre del 2012

Diumenge autèntic.







Diuen que el diumenge és el dia més radiant de la setmana perquè el dediquem al descans, però això no sempre passa...
Aquest diumenge i, desprès d’uns  caps de setmana d’aturada obligada sense poder sortir a mar, finalment hem pogut disfrutar d’un matí autèntic.  A les nou ens hem trobat a la platja de Llançà en Manel, en Pi i l'Albert, el qual no l’havíem vist mai. A l’arribar al parking i trobar-lo descarregant el seu caiac ens hem apropat  i l’hem convidat a acompanyar-nos en una sortida que buscàvem la placidesa de la navegació.  En Xavi fa dos o tres anys que navega i porta un caiac nou de disseny esquimal fet amb fibra, tota una preciositat que ens ha fet dentetes a més d’un.
El  recorregut ha estat  fàcil i, es que el mati ho demanava,  anar fins Portbou i tornar. Allí hem esmorzat tranquil·lament sota un dels penya-segats més imponents de la Costa Brava, just abans de la Punta del Falcó i que desconec quin nom té (algú pot ajudar-me a trobar el nom?). La menja estava garantida perquè amb en Pi mai es passa gana..., ni set! La pesca també estava garantida, perquè en Manel tenia els astres de cara,  amb el seu killer ha omplert el sarró de peix de roca pescat al curri. L'ùnic mal punt del dia ha estat la picada d'un parell d'agulles (Belone belone) que han estat tornades a l'aigua.
Amb tot, el temps ha passat volant i massa aviat s’ha fet l’hora de plegar. 

diumenge, 16 de desembre del 2012

El genet de les onades.










O el “Wave rider” , aquest dissabte finalment he pogut veure al Marc Adroher en plena acció, amb ell havíem  navegat  algunes vegades però,  mai havia pogut disfrutar de veure’l cavalcar les onades de  la Fosca en viu i en directe.
A les deu del matí he arribat a la platja, allí hi havia l’Anna amb la seva panxa rodona per una “Ona” que aviat veurà la llum, també hi era en Xavi, el company inseparable que fa de càmera dels magnífics vídeos que tant ens fan gaudir.  La mar estava estranya, l’onada venia amb una direcció que no permetia fer llargues surfejades i a més trencava amb molta mala llet. La fosca és una platja que té un illot al mig, normalment l’onada bona està al costat sud, però avui les grosses entraven pel nord. Allí hi havia els lludrigots (surfers) que l’ocupaven tota.  En Marc s’ha posat al costat sud per escalfar una mica i posteriorment ha anat a buscar l’onada grossa i trencada, tot un “suïcida” però,  senzillament espectacular. HO FA FÀCIL! Quan portava mitja hora mirant-lo m’han agafat moltes ganes d’entrar a l’aigua, però un ha de ser conscient de les seves limitacions.
Aquí teniu quatre imatges de l’espectacle que hem pogut gaudir amb l’Anna i en Xevi .  Espero que algun dia s’atreveixi a ensenyar-nos a fer –ho la meitat de bé que ell ho fa. Jo m’apunto a les classes, mestre!

dijous, 13 de desembre del 2012

dimecres, 12 de desembre del 2012

Notícies de Thalassa

Us passem notícies de Thalassa.

La productora del programa ha fet la presentació de dos DVD que acaben de publicar i que ha tingut lloc el dilluns 10 de desembre al Fnac de l'illa Diagonal a les 19h.
La col·lecció es diu Thalassa, quaderns de viatge, la vida secreta del Mediterrani i és una mirada temàtica sobre diferents llocs del nostre mar. Els dos primers documentals són sobre Cadaqués i l'illa de Sardenya.
Podeu trobar més informació sobre la col·lecció de DVD a la seva web (www.thalassa.cat).

 De moment la producció del programa segueix aturada però estan en converses amb TV3 per veure si el 2013 es fan alguns capítols nous...

De moment manten la plataforma activa fins que arribin temps millors.

Molta sort!!!

dimarts, 11 de desembre del 2012

Manolo Pastoriza, tot un dofí

Al Manolo molts de vosaltres ja el coneixeu al ser habitual en els simposiums del club Pagaia. El seu blog el tenim lligat al nostre i li podeu seguir l'activitat d'aquest "artiste" del caiac.
Aquest galleg ara ha estat fixat per la casa Fun-Run com a assessor-probador. Un dels seus primers treballs ha estat probar un prototip per fer onades, si voleu veure'l cliqueu AQUI. Esperem poder anar veient molt aviat més imatges dels seus treballs de palista probador.

diumenge, 9 de desembre del 2012

Bufa que bufaràs.



Diu la dita: “Al gener i febrer el caiac al galliner” i, si no ho diu, aquesta és la realitat de la nostra costa, però també cal dir que s’ha de ser pacient i anar esperant la bona ocasió per treure-li la pols i sortir.  Estem segurs que entrarà l’anticicló de les Açores i amb ell arribaran les minves,  exel·lent moment per navegar i disfrutar dels fruits que ens ofereix  el mar.

dissabte, 8 de desembre del 2012

dimecres, 5 de desembre del 2012

Una ajuda per expedicionaris


Si vols anar d'expedició i vols que puguin seguir-te, ara ja ho pot fer a partir d'aqesta web.: EXPENEWS.

dimarts, 4 de desembre del 2012

Si el problema era l'espai...


...ara ja no tens cap excusa per tenir un caiac a casa. (+ info)

diumenge, 2 de desembre del 2012

La mala mar continua...

Es fa molt dícil sortir aquests dies a mar, la tramuntana s'ha enssenyorit del litoral i se l'haurà de deixar fer. Us deixo un article que ha sortit a la "Revista de Girona" amb unes màgnifiques imatges del fons del Cap de Creus. Per veure'l clica AQUI.

dissabte, 1 de desembre del 2012

Mart


El cap de setmana són bons per desengreixar una mica del mar i evadir-nos una mica en altres oceans.
En el món del vídeo la imatge representa un 40% del impacte, el 60% restant ho és el so. Aquí teniu un exemple en que podràs comprovar aquest fet.