--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 27 de març del 2014

Blogs de caiac.


Els companys de SKKayak han tingut la iniciativa de fer un llistat il·lustrat dels diferents blogs de caiac que hi ha pel hiperespai, mireu si és exhaustiu que fins hi tot surt el nostre blog. Moltes gràcies companys per posar-nos en aquest directori rodejats de gents de tant nivell.
Aquí teniu el LINK per si voleu ensumar que hi ha 

dilluns, 24 de març del 2014

Adéu a les abelles?



Dissabte mentre navegàvem per la mar d’amunt, vàrem constatar altre cop la mortalitat d’abelles que succeeix cada primavera. Vàrem fer una sortida amb la intenció de pescar alguna cosa i res :-(. Tot i les previsions de vents forts de sud, la mar era un mirall, dies com aquests s’ha d’estar alerta amb els ulls ben oberts, és molt fàcil albirar cetacis. Se’n varen veure a la mar d’avall. El que ens vam anar trobant durant tot el trajecte eren moltes abelles. Algunes estaven mortes, d’altres encara movien les potetes i d’altres arribaven amb un vol erràtic i queien sobre l’aigua.  
Possiblement que fossin els exemplars de l’any passat que han passat l’hivern al rusc, i ara, ja vells i cansats, són substituïts per exemplars joves i més vigorosos que hauran d’emprendre la producció de mel de l’any. Elles, en un últim vol, s’endinsen en el mar per "suïcidar-se”  d’una forma digna.
També podria tractar-se d’exemplars que han entrat en contacte amb flors tractades amb pesticides. Penseu que aquests dies es fan ús i de vegades abús dels herbicides. Molts olivets de l’aspre són tractats perquè no creixin les “males herbes”.  Poden aquests productes causar desorientació i debilitat en les abelles?
Prefereixo quedar-me amb la primera versió, tot i que darrerament s’estan fent moltes especulacions sobre les elevades mortalitats d’abelles a tot el món i els efectes dels pesticides.
Per si algú li interessa, queda dit que cada primavera hi ha dies que milers d’abelles apareixen mortes al mig del mar, de segur que les que cauen al terra, no són visibles però, a l’aigua es veuen molt bé, i més en els dies encalmats. Poder seria bo d’agafar-ne i analitzar-les per veure si es tracta d’exemplars vells o si porten impregnats restes de pesticides en el seu cos...

divendres, 21 de març del 2014

Notes naturalístiques


Aquests dies que vagarejo pel  Cap de Creus, ja sigui amb caiac o a peu, he tingut l’oportunitat de veure un parell d’espècies força interessants que tot seguit us reporto.  A la part de dalt de Norfeu i tot passejant vaig poder veure un sisó . Aquesta és una espècie molt difícil de veure, mireu s’hi ho és, que ha estat la primera cita que hi ha al Cap de Creus. Feia molts anys que no l’havia vist, el darrer cop va ser als Aiguamolls allà per la dècada del vuitanta o principis dels noranta i ara he tingut la SORT de trobar-me-la al Cap Norfeu.


Una altra cita d’una espècie que també és escassa però, no tant com l’anterior, és la gavina corsa (Larus audouinii). Aquests dies se’n veuen un parell d’exemplars molt confiats per la zona de Punta Falconera.
Vinga gent! que el caiac ens pot fer gaudir en molts camps, no oblideu de portar al sarró una bona guia.

dimarts, 18 de març del 2014

Bona pesca!


La meva escolarització va ser en un col·legi privat,  d’aquella congregació que anaven amb sotana negra i un pitet blanc. Aquella experiència va fer que en convertís a l’agnosticisme de ben jovenet però, l’educació sempre deixa un pòsit i, de vegades penso que si ets respectuós amb la natura (paxamama, gaia, etc) aquesta t’ho agrairà d’alguna manera i això és el que m’ha passat avui.

A la sortida amb caiac d’aquest matí i tant sols fer els primers metres ja m’he trobat una ampolla d’aigua flotant i he pensat per dins meu, comencem aviat a fer la “bona obra” del dia! He recollit el tros de plàstic per llançar-lo a les escombraries un cop acabada la sortida. Mentre anava deixant la línea per fer el curri pensava que si he començat així el dia, avui podria ser un bon dia per la pesca ;-) Doncs, tal dit tal fet,  una hora mes tard un preciós exemplar de déntol s’ha engolit el peixet que arrossegava i diumenge estarà en una taula del dinar familiar. Durant la resta del mati he continuat netejant el mar de porqueria i és que el déntol està molt valorat per les deïtats marines.   Ara que us he explicat el secret de com pescar els déntols espero que recolliu molta merda del mar aixó si, deixeu-me alguna cosa o no menjaré mai més peix ;-)


dilluns, 17 de març del 2014

Per una costa lliure de nyaps!

El verd marca la zona on s'ha iniciat la neteja prèvia a les obres
Les darreres setmanes ha saltat la notícia de que es modificarà la llei de protecció del Cap de Creus perquè el Sr. Adrià pugui complir el somni de construir un espai de creació culinària. Diuen que el Parlament de Catalunya ho ha de votar però, estan tan segurs de que sortirà afirmatiu que, fins i tot ja s’han iniciat la primera fase de les obres i ja estan preparant el terreny perquè entrin les màquines (Tal i com es veu a la foto que us he penjat. Des de terra es veu molt millor).
Crec que Roses no es pot deixar perdre aquest projecte, però també crec que hi ha molts llocs per ubicar aquest espai. Per exemple, si es vol un lloc emblemàtic es podria fer al Castell de la Trinitat que es troba infrautilitzat, o si es vol un lloc cèntric i de fàcil accès, a la urbanització de Santa Margarita encara hi ha parcel·les urbanes el suficientment espaioses per fer-ho i segur que hi ha un piló de llocs més. És indefensable el que volen fer i crearà un precedent indesitjable i injust per qualsevol altre projecte que es vulgui fer en espais protegit.
Si vols oposar-t’hi signa AQUI.  

Com podeu veure el tot terreny que havien estavellat els “quinquillos” s’ha mogut i actualment ha sortit de l’aigua però, malauradament està allà mateix. Possiblement que sigui el resultat d’un intent fallit de retirar-lo...., seguirem informant ;-)

Aquest és el resultat en imatges d’una sortida per la costa de Roses.

dimarts, 11 de març del 2014

Montgrí-Medes, un clàssic






Poder fer vacances al març pot semblar un càstig però no ho és. Avui mateix hem pogut gaudir d’un dia excel·lent per navegar amb absoluta solitud pel Parc Natural del Montgrí-Medes.  Durant les cinc hores de la sortida ens hem creuat amb una embarcació...

dijous, 6 de març del 2014

Amb els ulls ben oberts

Aquests dies quan navegueu pel Cap de Creus cal estar molt atents. S’ha de mirar cap a tots els costats, a la nostra vertical aquests dies estan passant estols d’aus en plena migració pre-nupcial, no cal  portar prismàtics per poder identificar les espècies més grans, com per exemple les cigonyes o les grues. També cal mirar a sota de l’aigua, ara el que més es veu són les meduses, com les petites però enverinades Pelagia noctiluca o el Borm marí, però d’aquí pocs dies i si es donen les condicions òptimes hi haurà les explosions d’aquella mena de “bitxos” gelatinosos de mil formes que tan atreuen a les tonyines. Doncs això si vas a l’aigua disfruta de l’entorn marí però si ets capaç de veure tot el que hi ha, el gaudi serà més gran. 

dilluns, 3 de març del 2014

Foto denuncia



Es veu que l’altre dia uns bons nens van robar un BMV 4x4 per atracar una benzinera i posteriorment van llençar el cotxe per un penya-segat de cala Montjoi  (entre Montjoi i Calitjàs) Què mal educats! (baixa escolarització +TV escombraria + entorn advers).

Aquí podeu veure les fotos del vehicle destrossat fetes l’altre cap de setmana. Algú sap que passa en aquests casos? qui l’ha de treure? Seria bo de saber-ho..., a veure si el proper dia que hi passem encara hi és. S’obren les apostes sobre quin serà el final!