--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 26 d’agost del 2010

L'amenaça negra a les costes catalanes.

Dies enrere trèiem un post on es podia observar a la nostra zona geogràfica, quin podia ser l’impacta d’un vessament com el que hi ha al golf de Mèxic. Doncs bé, avui parlarem de coses més serioses i properes. Resulta que a les costes de Tarragona volen fer-se prospeccions per l’obertura d’un pou de petroli, com sabeu cada dia aquestes empreses s’arrisquen més a l’hora de fer les extraccions, al seu costat tenen els governs que els hi aplanen el camí. Per exemple els estudis d’impacte ambiental que els hi exigeixen ratllen el ridícul, en aquest cas que us expliquem, el treball de camp s’ha reduït a dos dies de mostreig! També hem de saber que la llei de responsabilitat mediambiental té unes carències que ens deixaria indefensos davant d’una catàstrofe com la del Golf de Mèxic.

Mireu si són sapastres aquests que treballen en l’àmbit de les explotacions petrolieres, que en les prospeccions que es van fer l’any passat per obrir aquest pou de Tarragona, en aquell precís moment, ja es van vessar un centenar de tones de petroli i allò tan sols eren unes prospeccions!
Actualment Repsol té obert, al jutjat nº 3 de Tarragona, un cas per la via penal pel delicte ecològic per aquest fet. El fiscal diu que es va tractar d’una greu negligència en el disseny de la instal•lació i en la previsió de riscos.
No podem deixar que aquesta gent actuïn sense control real. L’únic que pensen és en el benefici econòmic de la seva empresa i, se’ls hi en fot tot el que pugui passar respecte a l’impacte dels seus treballs sobre l’entorn més immediat com és el Delta de l’Ebre i les costes de Tarragona (mediambient i turisme).
Cada cop hi ha més pressió dels mercats i s’assumeixen més riscos. Posen en perill l’economia regional en pro de l’economia empresarial, en benefici d’uns accionistes que no han estat mai per aquestes terres i ni volen saber qui hi viu, absolutament encegats per tenir més diners.
Tenim algun dret que ens defensi i protegeixi de l’agressivitat de les corporacions petrolieres ???
Us imagineu haver de palejar sobre un mar mort o ple d’oli?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada