--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 12 d’abril del 2011

A la pesca del turista.

La pesca artesanal al Cap de Creus és una de les activitats relacionades amb el mar que estan predestinades a desaparèixer. Al menys així ho conclouen els treballs de recerca fets per experts i presentats per la direcció del parc natural del CdC l’hivern 2009-10.
Sabem que els pescadors de la mar d’Amunt, durant l’hivern havien de guardar les xarxes al galliner i, anar a treballar la terra per poder sobreviure. Les tramuntanades hivernals limiten molt aquesta activitat, tot i que actualment n’hi ha alguns que es resisteixen a parar l’activitat.
Aquests pescadors artesanals enamorats de la mar d’Amunt volen viure del mar tot l’any. Per poder-ho fer estan oferint un producte turístic basat en conèixer la seva secular activitat professional. Segons ells diuen: “Des del col·lectiu de Pescadors d’arts menors del Port de la Selva ha sortit les ganes d’apropar el mar, les tradicions i les seves llegendes a tota la població. Volem promoure una oferta turística compromesa amb el nostre entorn i la nostra història”.
A partir d’ara podràs sortir a passar un dia de pesca amb ells i rematar la jornada menjant un suquet de peix a la Prona preparat pels mateixos pescadors!
Us desitgem que tingueu molta sort.
Trobareu més informació AQUÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada