--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 28 de juny del 2014

Sortida Express





+


Aquest cap de setmana no hem volgut renunciar a visitar a la nostra amant, la mar i ho hem fet el divendres amb una sortida que finalment ha resultat molt gratificant. Ens cal reservar forces per la festa d’aniversari del company Fede que comença al migdia del dissabte i s’allargarà tot el cap de setmana. Felicitats company! m'hagués agradat molt compartir aquesta sortida amb tu. Un altra raó de pes era la previsió meteorològica de vent del sud molt fort per al dissabte a partir del migdia i nord per al diumenge.
El que hem fet ha estat sortir de Port de la Selva i anar a fer l’aperitiu a Talabre, just darrera de l’illa de la Galera a la zona del Golfet (Taballera). Pel camí hem trobat a la Nuri i el seu company, els hi hem passat el “parte de la meteo” i un parell de recomanacions per no tenir problemes. La cosa no pinta bé, el diumenge el mar s’ha de posar amb maregassa forta i cal estar molt atents als canvis sobtats de la direcció del vent.  Espero i desitjo que els hi hagi anat bé.
Per la nostra part i després de gaudir d’una corprenedora posta de sol mentre buscàvem un lloc per sopar, ens hem enfundat el neoprè i, el temps s’ha aturat. Hem furgat amb els ulls tots els racons submarins. Ha estat la primera cabussada nocturna de la meva vida i n’hi haurà més. M’ha permès veure actives  les espècies que durant el dia descansen i estan amagades. En els forats i escletxes hi havia els que dormien, fins i tot els podies amanyagar amb la punta dels dits. Congres, morenes, gambes, escòrpores, estrelles, pops, cabrelles i molts més han sigut part de la llarga llista d’espècies vistes. El fracàs personal ha estat el no poder fotografiar a aquestes meravelles de la natura de forma adient. Em faltaven mans, la lot en una i la càmera en l’altra, calia una tercera per poder-me estabilitzar, enquadrar, enfocar i disparar, caldrà trobar-hi una solució.


A les tres recollíem els estris per tornar cap a casa, la manca de llum et fa perdre la noció del temps i el que a tu et sembla un hora en són tres. Bon senyal! 

6 comentaris:

  1. Felicitats per la sortida! (i per l'entrada!).

    Ostres, Eduard, un tio com tu, amb la teva sensibilitat, quina enveja em fas que descobreixis ara la cabussada nocturna... és una meravella que et trasllada a un altre món! Se t'obre un nou univers meravellós que només la mandra a posar-se en remull a aquelles hores pot aturar -alguna vegada... Quan fèiem aquells campaments al Canadell, "les nocturnes" eren el "hit" de l'estada...
    Jo ho vaig descobrir amb el meu pare a les roques del Far de Roses (i ell ho descobria amb mi, als seus quasi cinquanta tacos després de mil cabussades diurnes sovint pescador/recolectores), i per nosaltres va ser de una les nits més brutals de les nostres vides! Aquelles escórpores dalt les roques, com águiles vigilant el seu territori, els congres i les morenes, les brótoles... A Formentera vam descobrir que els pagres dormen estirats sobre la sorra i en vam agafar un de dos pams amb la mà! (però el vam alliberar perquè no ens semblava "fair play"...).

    Total, que t'espera un nou món! a gaudir-ne!

    Fantàstic!

    Toni

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cal deixar sempre coses per fer ;-)
      Molts companys me'n havien parlat però mai m'ho havia plantejat i ara tocarà disfrutar-ho. Aviat ho podràs fer amb els teus fills....

      Elimina
  2. Eduard bon crònica, fotos i capbussada !! El meu pare porta molts anys fent foto submarina i ell va acabar fen-se una petita plataforma on incorporava el focus i la càmera i posava dos mànecs a banda i banda, nedant només amb les aletes pràcticament i podent filmar així. Segur que trobaràs un bon sistema !

    ResponElimina
  3. La tercera foto que es?? Sembla un plàstic?? I entre la morena i el congre es un esclop ??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dani, perdona per no haver vist les teves preguntes. Doncs hauràs de buscar.ho oerquè és possible que surtin al concurs :-p

      Elimina