--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 1 de juliol del 2014

Endevina qui/on és. 1a setmana



Comencem el concurs que té com a finalitat la difusió dels valors naturals del Cap de Creus i que ens ha de servir per conèixer els racons i les espècies que el poblen.
Sense més preàmbuls anem a les preguntes de la primera setmana, dos punts en joc, un per cada pregunta encertada.
 Primera. Quina espècie de “peixicu” surt a la imatge? És molt comú, tot i que el de la foto va solet normalment el veus  en grup. Té un comportament molt agressiu i per això és fàcil de pescar al curri.  El nom comú i el del seu gènere són idèntics i el de l’espècie fa referència a al color de la cua però escrit en llatí.  Més fàcil no t’ho puc posar
Segona.  Com es diu el far de la foto? Va ser construït fa poc més de cent anys (1910).  Projectat per fer-lo en un altre lloc del poble de ....., finalment i per qüestió de millor cobertura es va aixecar a ....... Fins als anys 90 va ser habitat i ara diuen que hi volen fer una mena de turisme rural però, això són converses de taberna i ja se sap que el vi revifa la llengua sense mesura.
Teniu fins el diumenge dia 6 per respondre!  Recordeu que les respostes s'han d'enviar per mail a eduarmarques@hotmail.com. Molta sort!

9 comentaris:

  1. Respostes
    1. Fet, sana competència ! Eduard et proposo quan acabi el concurs fer un dia una "palejada" de tots els participants així ens veiem les cares ;-)

      Elimina
    2. Dani, estic d'acord amb tu !! Molts dels que participem, practiquem el caiac i només ens coneixem del concurs.
      Eudard, ja tens una altra feina ...
      Ptons,

      Elimina
  2. Rosa l'Eduard ens pelarà si tota la feina es per a ell, però serà fàcil, que posi una data i un lloc, i que vingui qui pugui, es senzill !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet, i a més intentarem que també hi vingui la gent que no són habituals d'aquest esport. OK?

      Elimina
  3. Em sembla perfecte !!!
    Ja t'ajudarem amb el què calgui ! ;)

    ResponElimina