--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 26 d’agost del 2014

Endevina qui és. Traca final!


Avui tornem a fer una pregunta múltiple i no us despisteu gens ni mica perquè hi ha un parany amagat.

Pregunta Nº1.:Es tracta d’una espècie endèmica, personalment n’estic molt enamorat, la trobo espectacular, fa pocs dies vaig trobar aquest exemplar fent la posta. No us sembla com una vedette de cabaret que ha evolucionat per tornar-se cap al mar ;-) Pots dir-me el seu nom en llatí?

Pregunta Nº2.: Diria que és la segona en abundància a les costes del Cap de Creus, al menys a poca fondària. Saps quants exemplars hi ha a la imatge ?

Pregunta Nº3.: Aquesta no donaré cap pista perquè no té pèrdua. És tan famosa que fins i tot té nom comú, quin és?

Pregunta N4.: La més gran però poc vistosa és impossible de confondré. Diguem el nom comú?

Pregunta Nº5.: Peculiar a l’hora de menjar, ja que s’alimenta d’esponges. Quina espècie és?

Pregunta Nº6.: De costums carnívores detecta les seves víctimes mitjançant uns quimioreceptors. Per menjar projecta la faringe i xucla a les seves víctimes. Al no tenir anus excreta les restes indigeribles per la boca. Saps de quina espècie és?

Total
Sara Vergonyós 14
Dani Gras 10
Eloi Burgaya 15
Carla i Jan 14
Suss 15
Joan Carles V. 2
Ona i Max 12
Dani U. 9
Isard 14
Joan Pujol 12
Àlex O. 14
Sergi C. 15
Marti Ll 10
Aroa 15
Júlia i Mariona P. 15
Lluc Au. 13
Mateu M. 8
Irina C 10
Oliu Llorente 8
Rafa Dominguez 6
Marc Vilà 11
Nico 1
Patrocinadors.:
Sk-Kayak  


Comiat.:
Espero que tots hàgiu disfrutat tant com jo ho he fet, a mi m’ha servit per motivar-me més si cal, a l’hora de sortir a mar i recollir les imatges per al concurs. He après moltes coses del nostre patrimoni natural del Cap de Creus, que a dia d’avui, encara està amenaçat pels interessos privats (recordeu el projecte del Bulli). Difondre aquests valors ens ha d’ajudar a estimar-lo i tenir la força, el coratge i la raó per defensar-lo. Gràcies a tots per compartir aquest joc i estic convençut que tots hi hem sortit guanyant.

4 comentaris:

  1. Gràcies a tu, per poder aprendre tantes coses junts !!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Eduard, el retorn a la feina es dolent aquesta setmana he fet campana sense respostes, la traca final no en penso fallar cap que si no en Jan i la Carla s'escapen, que van forts !

    Aviam si un cap de setmana fem una trobada dels participants va que seria maco !

    Salut

    ResponElimina
  3. Dani: et pensem donar feina per atrapar-nos!! En Jan i la Carla van "com motos" per endevinar-les. Com a mare ja tinc el premi assegurat ;-P
    Estic d'acord amb tu i proposo fer una trobada-sortida conjunta per conèixer-nos tots els participants, estaria molt bé!!!
    Salut i bona sort a tothom ! Que tenim uns ossos a davant molt difícils de rosegar ...

    ResponElimina
  4. Aquesta cap de setmana he estat amb els nebots fent una mica de caiac i cabussada. Crec que seria una bona cosa de fer-ho amb tots els que puguin dels participants. Dimecres ho explico en una entrada del blog. A veure que diuen els altres companys si els hi sembla bé. Proposo fer-ho a Portlligat!

    ResponElimina