--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 15 de febrer del 2015

La costa de l'Empordanet



Per un cap de setmana hem abandonat el Cap de Creus per endinsar-nos per la Costa Brava d'en Pla. Perdó! pel que havia estat la seva costa. En Pla l'ha lloat en gran part de la seva obra, tant per la seva geologia única, com per la seva gent peculiar. Avui dia aquesta "gea" ha estat maltractada pel "tot si val" del boom turístic i, la gent que hi va viure abans dels cinquanta, no sé que dirien si la veiessin com l'hem deixat.
Personalment navegar per aquesta costa em fa aflorar uns sentiments contradictoris, per un costat l'admiració per la seva  morfologia espectacular, tenyida de d'aquest color rosa "retro" dels seus granits, que estan contrastats per les infiltracions en forma de vetes de verd fosc que denota un origen  endogen profund, aquests fets em fa disparar la imaginació i també l'admiració però, per un altre costat tenim que aquests penya-segats que s'havien caracteritzat per ser coronats per pinedes impossibles, suspeses sobre l'aigua, ara estan esquitxades de cases que amb més o menys gust, han matat el paisatge primigeni i l'han transformat en una zona urbanitzada buida de vida gran part de l'any.

Dissabte l'hem vist des del costat més amable, des del mar, hem passat pels seus  freus, ens hem endinsat per les ses coves estretes i profundes,  alguns, fins i tot, han estat palejant al costat dels dofins mulars que aquests dies de tranquil·litat hivernal gaudeixen del seu espai sense interferències humanes. Hem rigut en les seves cales farcides de cases buides i, al tornar a casa després de passar un dia meravellós amb gent super trempada, a mi m'envaeix aquest sentiment contradictori que us he dit. Poder és pel fet de que normalment naveguem pel Cap de Creus, lloc on la natura sempre ha estat la senyora d'aquestes costes i l'home tant sols ha colonitzats els petits punts més arrecerats.  















4 comentaris:

  1. Gràcies Eduard per compartir fotos i crònica.

    Sí que és ben cert que hi ha vegades que et preguntes per qué serveix la Llei de Costes i com ha deixat fer certes construccions. :-(

    ResponElimina
  2. Molt bé Eduard !! Et poso enllaç al blog bona crònica del trajecte invers al nostre, ens va agrada trobar-vos a mar !

    ResponElimina
    Respostes
    1. La llàstima va ser no poder compartir una estona més per poder enrraonar :-(

      Elimina