--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 11 de maig del 2015

Apnea i premi!





Aquest diumenge hem fet la primera apnea de l'any i hi hagut premi gros, una nova espècie de nudibranqui per la col·lecció, una Felimare picta. Suposo que cabussar-se "fora de temporada" té aquestes conseqüències positives, passes una mica de fred però pots veure bitxo nous :-).
Vàrem sortir a primera hora del mati per anar a la zona de la punta del CdC , això si, embotits en el neopré de 6mm, ja que ara és el moment de l'any que les aigües són més fredes. Tot i això la cabussada va durar prop de dues hores.
En aquests dies es pot veure algunes espècies que estan en plena època de cel, com ara és el cas de la rabosa morruda (Tripterygion tripteronotum), o espectaculars poliquets, entre mig de les esponges grogues o vermelles però, la sorpresa va sorgir al final de la cabussada quan ja el fred ens feia anar cap al caiac i ens va aparèixer aquest llimac marí sense nom comú, Felimare picta (http://opistobranquis.info/ca/guia/nudibranchia/euctenidiacea/doridacea/felimare-picta/#gsc.tab=0).

Per sort sempre el mar ens té algun regal preparat, no hi ha dia que no tornis amb algun regal, el que no s'entén és que sent així com és, que hi hagin persones que el maltractin. Només cal caminar pel les puntes on es posen els pescadors "esportius" i veure com està ple de deixalles i ja no parlem dels pescadors industrials que el van esquilant o que anem un dia després d'una llevantada fins  una cala "salvatge" i veurem tots els plàstics que s'acumulen de la nostra "sucietat" industrial. Hem de cuidar-lo molt ja que ens hi va el futur!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada