--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 7 de juny del 2015

Indescriptible.






Divendres vàrem fer una sortida exprés, es tractava d'anar a fer una fotografia nocturna a un lloc de molt difícil accés. La imatge la tenia al cap però tampoc estava segur de que fora possible de fer-se tal i com estava planificat, eren molts condicionants els que hi intervenien.  Sortosament hi va haver final "feliç" i l'objectiu es va aconseguir.  em va acompanyar en Ricard, ell ja comença a ser un expert caiaquiste, i avui calia fer un desembarcament que podia ser una mica complex.  Vam sortir a les vuit del vespre amb el sol que il·luminava el Cap Norfeu, la roca tenia aquells tons torrats tan agradables a la vista,  la mar estava buida de barques i el silenci ho inundava tot. A l´ arribar a la punta, a tocar el Gat, encara hi ha una mica d'onada de la marinada que ha bufat durant la tarda. Aquí ens dediquem a cercar llocs bons per poder desembarcar un altre dia i poder fer futures imatges d'aquesta costa tan peculiar.  No és fàcil fer-ho després d'una garbinada de tarda en un lloc tan escarpat. Seguim camí travessant la badia de Jòncols i a mig camí ens creuem amb un bot (peix lluna) i l´ intentem acaronar sense èxit. Poc després arribem al nostre destí. Allí desembarcarem sense gaires dificultats i això ens permet estudiar amb la darrera claror del dia l'interior de la cova. Acabem sopant en un petit replà d'un metre quadrat i allí esperem que apareguin els estels que lluiran durant la primera hora de foscor absoluta, tan sols trencada per les pampallugues verd fluorescent que apareixen sobre l'aigua. L'espectacle està servit, davant nostre un escenari natural en un "marc incomparable".    Aprofitem aquests curts minuts  abans que surti la lluna per fer la foto somiada durant tant de temps.   La podeu veure AQUI.
Acabada la feina i passada la mitja nit iniciem el camí de tornada mentre la lluna emergeix per l'horitzó lluint un color ataronjat absolutament espectacular i increïble. El mar ja s'ha encalmat i l'espectacle de tornada és senzillament indescriptible. L'aigua il·luminada per la luminescència de la noctiluca ens acompanya durant tot el viatge, passem arran dels alts penya-segat de la punta del Cap Norfeu, és la primera vegada que ho faig de nit amb caiac, "pell de gallina". Tots dos estem emocionats per tant espectacle gratuït de pura natura.

4 comentaris:

  1. Aquí ??? on és aquí ???
    ho vull veure !!!

    ResponElimina
  2. Farem un concurs per veure que ho endevini. Primera pista, està al municipi de Cadaqués :-)...., en cas que no hi hagi ningú que ho desveli t'ho diré en privat, ja, ja,ja

    ResponElimina
  3. És la cova que té per nom una bèstia enyorada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. quasi, quasi...., quedat mig quilòmetre més al sud de la coua des bou marí

      Elimina