--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 28 de juny del 2015

Àguila cuabarrada, la joia dels penya-segats del Cap de Creus.


Dissabte finalment vam poder sortir a palejar després d'un mes de juny ple de compromisos socials. Ja era hora!. A 2/4 de set carregàvem els caiacs per poc després entrar a l'aigua a la platja gran de Port de la selva, el dia havia de ser calorós i nosaltres no volíem patir.

Al pocs minuts de sortir tenim el primer premi en forma d'espet que en Manel treu de l'aigua hàbilment, i li fa dibuixar un somriure entre satisfacció i entremaliadura a la cara.  El mar estava més mogut de lo normal, durant la nit una fina tramuntana l'havia atiat.
A l'esquerra el gavià captura pel jove de cuabarrada que no s'aprecia i a la dreta l'adult que observa els avenços del seu "fill" ;-) La foto s'ha fet amb una simple càmera compacta, perdoneu per la baixa qualitat.
El segon premi va parèixer al penya-segat, on vam poder testimoniar com un jove d'àliga cuabarrada havia caçat un gavià i el mascle el vigilava de ben a prop. Tot un espectacle que demostra que el Cap de Creus és un dels espais millors per albergar i catapultar aquesta espècie de rapinyaire mediterrani. que ha estat en regressió, i que fins i tot va fer pensar que podia desaparèixer de les nostres cingleres litorals.   Les del Cap de Creus tenen una dieta alimentària molt especialitzada que inclou als gavians, el que la fa d'una inestimable ajuda per regular a aquesta espècie.  Després d'aquest espectacle en Manel em mira i diu, " ara ja podem tornar cap a casa, tots dos hem aconseguit el nostre premi"...., i així va ser però....







...tot hi això, encara vam tenir temps de fer una cabussada i gaudir d'aquests magnífics fons marins de la mar d'Amunt. 

2 comentaris:

  1. Jove de Pescadora oi ?
    Has escrit "cuabarrada".
    Una jornada per a privilegiats
    Enhorabona.
    Ramon F.

    ResponElimina