--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 15 de febrer del 2012

El flamenc és andalús...


Què el flamenc neix a Andalusia és una obvietat, però no ho és tant si ens referim al grup de flamencs que vàrem veure aquest diumenge al riu Fluvià. Com ho sabem això? doncs sent observadors..., no el vàrem sentir parlar, ni va arrencar per soleares el seu vol, però sí que hem vist que era francament presumit, ja que duia un polsera a la pota esquerra i, aquesta ha estat la clau per conèixer el seu origen!
Un cop hem visulitzat a casa les imatges, ens hem fixat que en una de les seves potes duia una anella de color taronja. En l’anellament d’aus se solen usar anelles de colors per establir codis i així, poder identificar les aus sense haver de ser capturades (acció que els hi representa tot un trauma).
Això ha estat gràcies al nostre bon amic l’ornitòleg Àlex Ollé, el qual, ens ha facilitat el document amb els codis de colors que s’aplica als flamencs anellats a Europa i, on hem vist que el color taronja correspon als flamencs nascuts (aquesta espècie s’anella normalment quan són pollets) i anellats a Doñana o a la llacuna de Fuentedepiedra. Ara nosaltres hem comunicat la troballa a l’Estació Biològica de Doñana per que ens ho confirmin i així documentin la dispersió hivernal d’aquesta espècie.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada