--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 13 de febrer del 2013

Ja n’hi ha prou.


Sé que amb aquesta entradeta puc ofendre a algun company de pesca, però la indignació que em produeix cada vegada que passo per un lloc on hi ha una alta freqüentació de pescadors esportius m’avergonyeix molt. Em refereixo com estan aquests llocs absolutament plens de porqueria, sense anar més lluny el dissabte em varen venir les ganes de plorar al veure l’entorn de la gola del Fluvià.
No entenc com els pescadors que gaudim del mar i que també en traiem un profit  ja sigui metafísic o més tastable, siguem capaços d’embrutar-lo de la manera que ho fem.  Us convido a ser descarats i a fotre canya als porcs que llencen les llaunes de cervesa, el paper d’alumini de l’entrepà, o les caixes dels cucs. Hi ha gent que se’ls hi hauria de retirar el permís de pesca per porcs.
Ho sento molt però necessitava dir-ho.  Uffff!

6 comentaris:

  1. I qui t'ha dit que tinguin permís de pesca?

    Eduard es un tema que fot fastig, que s'ha comentat moltes vegades, però una colla de gent vora el mar fent "botellon", llançant merda i amb canyes de pescar, no son pescadors, i si en comptes de canyes van amb escopeta, tampoc son caçadors, son porcs i maleducats, i punt. Estem en un país on no hi ha educació, ni civisme, ni respecte, i per desgracia a vora el mar a platges i roques, la mala fama ens l'emportem els pescadors, per sort puc dir que n'hi ha molts que no actuen així, i que per on passi jo o altres companys que conec no trobaras ni rastre de la nostra presència, o inclús poder més net de com ho varem trobar.

    ResponElimina
  2. Hi ha gent que passarà mil cops pel mateix lloc i l'únic rastre que deixaran serà l'erosió de les seves sabates en el terra, però jo em refereixo als altres que creuen que la terra té la capacitat d'ingerir tot el que llencem i si no, ja passarà algú altre a netejar-ho que per això paga el seus impostos :-)
    Dani, Moltes gràcies per passar i comentar

    ResponElimina
  3. Sí que està ple de guarrades per tot arreu. El que deixen alguns pescadors, el que es perd involuntàriament i el mar retorna (fils i hams a les platges) entre molts d'altres que el mar retorna. A Menorca em van ensenyar que no costa gaire anar arreplegant les ampolles d'aigua que floten a l'aigua i ben arrugades no molesten al caiac. Hams i fils de la platja tampoc costa gaire arreplegar-los. Els poses al sarró i a casa fas neteja quan endreces i dessales els esquers. Està clar que el mar queda més net que quan hi hem entrat, però mentre la capacitat embrutiva humana sigui major a la netejívola, no acabarem mai.

    ResponElimina
  4. El que més em sorprèn d'aquests individus és que els hi agradi viure rodejats de porqueria. On i com s’han criat?

    ResponElimina
  5. Eduard!!! Jo em sento igual que tu. Em desespero quan veig les marranades que deixa la gent. Tu parles del mar, però l'altre dia vaig anar a buscar espàrrecs i vaig recollir més brossa que espàrrecs!!! No hi ha dret.
    La pregunta és: Hi podem fer alguna cosa??? Que quatre tios recollim un petita part del que els altres deixen no es nota. Què es pot fer? Tenim dret a viure en un món net no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tu agafes un bacteri que consumeix sucre i el poses dins de la sucrera, és menjarà tot el sucre i morirà ofegat pels seus propis residuus. A nosaltres ens passarà el mateix! la única diferència que hi ha amb el bacteri és que nosaltres tenim cervell i ells no. De que ens seveix tenir-ne :-(

      Elimina