--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 1 de juliol del 2013

Salven un banyiste a Llançà

Si ahir un monitor de Kayaking Costa Brava atrapava a un incendiari a Portlligat, avui els monitors en pràctiques de SK-Kayak salven una vida a Llançà. Això si que és SANA COMPETÈNCIA!
Avui Xavier Mc Pherson, Joan Mallart, Arnau Verdier, David Solis i David Batlle han sortit a navegar per fer pràctiques amb SK KAYAK i han rescatat a un banyista (34 anys i d’orígen francés) a punt de morir ofegat.
Els joves caiquistes membres de l’equip de SK KAYAK estaven a la zona del Cau del Llop de Llançà quan els banyistes de la platja els han alertat que hi havia dues persones demanat auxili a uns 50mtes de la costa. Ràpidament Xavier Mc Pherson & Joan Mallart s’han dirigit mar endins n han trobat a una noia que els ha indicat que mar endins havia un noi que s’estava ofegant.
Xavier Mc Pherson ha arribat al noi que ja havia començat a enfonsar-se i ha acostat la proa del seu caiac per fer que la persona es pogués agafar i reposar. L’han ajudat a retornar a la platja i mentres Arnau Verdier ha ajudat a tornar a la noia. Un cop a terra els joves caiquistes han practicat primers auxilis als rescatat ja que s’havia empassat aigua. Els rescatadors formen part de l’equip de SK KAYAK i son alumnes en pràctiques del Cicle Formatiu de IES Illa de Rodes de Roses amb coneixements de primers auxilis. Algun d'ell participa també en el seguiment de curses de natació a mar obert. Avui han salvat una vida.
NOTA: Des de la platja Arnau Verdier ha activitat el protocol de seguretat i ha trucat al centre de SK KAYAK. Quan des de SK KAYAK hem trucat a Creu Roja per donar l’avís ens han dir que no podien fer gaire res ja que no tenen mitjans. Creu Roja de Llançà no disposa d’embarcació de salvament i rescat per accedir a les platges i per tant cal trucar al 061. (OjO!!!)
Pau Calero i Figueras
SK KAYAK escola de piragüisme

6 comentaris:

  1. Un deu per aquests nois de SK KAYAK, la resposta de creu roja de pena, fins on arribaran les retallades?? Crec que per desgracia no serà un fet puntual, aquest estiu promet....

    Diumenge vaig sortir a Montgó, platja que en teoria gaudeix de bandera blava ! Lloc de socors tancat.... a 30 de Juny.

    ResponElimina
  2. No ho entenc, l'estratègia és mantenir l'estructura administrativa amb tot el "complex" burocràtic, odiat pels ciutadans, i retallar els servei públics que és el poc que tenim de retorn per haver pagat els impostos.
    Aquí hi ha moltes coses que fallen..., on ens volen portar aquesta gent?

    ResponElimina
  3. Ara mirava i en teoria dos platges de llança tenen bandera blava, com poden tenir bandera blava sense tenir una embarcació de socors? A montgó no hi ha ni socorristes ni banys públics, en que es basa la bandera blava? en el nombre de tumbones i waikikis que serveixen? o en el que paga cada ajuntament? La llàstima es que es extensiu a molts àmbits i sempre paguen els mateixos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Malauradament les banderes blaves es bases en la "antropització" i artifilització de les mateixes, i crec que han de tenir tot tipus de serveix destinats als banyistes. Lo del carnet del partit.... no ho sé?

      Elimina
  4. Molt bé, nois!
    Això encara fa més gran el món del caiac.
    I més petit el "imperi" de les retallades.
    Felicitats!
    Jordi Morell.

    ResponElimina
  5. Felicitats per aquests nois caiaquistes !!
    Això sí que son pràctiques !!!

    ResponElimina