--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 25 d’agost del 2013

Disfrutar en temps de crisi.

Practicar el caiac de mar és bo per la salut física i mental, no és agressiva vers el medi, permet educar als joves i un piló més de valors. Si no la practiques no sé que coi esperes per fer-ho ;-)
Aquest cap de setmana hem tornat a fer una sortida en família, les vacances s’estan acabant i cal aprofitar les darreres ocasions.   



Divendres sortim de la platja de Portlligat amb una previsió bona de temps, tan sols trobarem tramuntaneta (F4) a la tornada i això ja ens agrada. El grup està format per en Jan, la Berta, La Carla, la Clara, la Rosa, en Marti i en Pi, a mi em tocarà exercir la funció de tiet i això m’encanta!



Una vegada hem sopat tenim preparades tot un seguit d’activitats de nit, la primera és la descoberta de la fauna del litoral, la Carla ha guiat al grup en la captura i determinació de les diferents espècies que apareixien a la llongada (vora de la platja). Posteriorment s’ha introduït una activitat cultural, el tema “la paret seca” i incloïa la visita a una barraca d’unes dimensions força grans. Un cop hem retornat a la base, un castell de focs a estat el preludi d’una sessió de introducció al dibuix amb llum o light-painting. Total que anàvem a dormir passades les dues de la matinada.





Al mati i desprès d’un esmorzar de forquilla i gabinet, hi hagut bany i cabussada per seguir observant la fauna i flora marines.


Un cop s’ha recollit el campament i s’ha netejat l’entorn deixant-lo millor del que l’havíem trobat, hem estibat bé tot el material i en Pi, la Berta i la Clara han construït una vela amb material reciclat, d’aquesta manera han pogut ajudar-se de la força de la Tramunatna per arribar els primers a Portlligat i més descansats. L’enginy a la mà!



La resta hem palejat i ens hem deixat portar per la força del vent i les onades.

Un altra sortida per recordar!

6 comentaris:

  1. Crònica inspiradora Eduard.
    Com que tinc 2 nens, de 9 i 7 anys, em fixo molt amb les fotos de com ho feu vosaltres per anar junts. Suposo que al principi lo més senzill (i barat !) és anar amb dos K2 de passeig. Ser quatre ho complica una mica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Narcis, La Rosa i en Marti que tenen dos fills i sempre han sortit amb caiac, crec que podran assessorar-te molt bé.

      Elimina
    2. Hola Narcís, tal i com diu l'Eduard, si et podem assessorar en qualsevol cosa no ho dubtis, perquè al començament no és fàcil i t'has de carregar de paciència. No és el mateix sortir sol que fer-ho amb els petits. Però l'experiència compensa de sobres !!!
      Ara és la millor època per comprar caiacs de 2a. ma K2. Les empreses de lloguer tenen bones ofertes tan de autobuidables com de tancats i al final d’estiu sempre renoven material. Creiem que potser seria la vostra millor opció. També hi ha caiacs de més capacitat: el que tenim nosaltres podem anar tres, però la tercera plaça amb l’edat dels vostres nens ja la veiem justa, altres opcions per anar fins a quatre podrien ser el klepper 585 o similars, aixó si amb el que val en tens quatre d’individuals nous de trinca.
      Apa animeu-vos que aquí es pot navegar tot l’any.

      Elimina
    3. Gràcies Martí, vaig prenent nota de la vostra experiència, ahir vam fer una sortideta des de Jòncols rememorant altres temps i vaig fer descobrir alguns racons a la meva familia, qui m' ho havia de dir fa 30 anys!.
      De moment, em sembla que anirem fent sortides llogant els kayaks i suposo que si tot va bé amb el temps farem el que dius. Hem de mirar l'economia !!!.
      Merci pels vostres consells.

      Elimina
  2. Alça, que guai en família. Segur que els nens ho recordaran per sempre aquestes sortides i si es van repetint, no només les recordaran com a aventura, sinó que segur els faran ser d'una forma diferent. Que guatxi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja pots explicar-li a la Mariona que d'aqui poc li tocarà a ella ;-)

      Elimina