--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 2 de febrer del 2014

Entrem al mes més dur





Avui dissabte ha estat un dia d’aquells que m’agrada anar llegint els núvols, que estan més actualitzats i són reals que qualsevol aplicació per mòbil. Teníem una previsió que partia la jornada  en dos meitats molt ben diferenciades, al mati amb vent de component sud i a la tarda amb nord. Hem sortit amb en Manel per fer passejar els “rapales” i esperar que algun peixot s’animés a mossegar-los però, l’únic que hem tret han estat diverses enrocades.
El matí era d’hivern, fred i gris i l’espectacle el teníem al cel, les properes setmanes seran de tramuntanades fortes i de difícil navegació. Aprofitant aquesta excepcional jornada, ens hem limitat a palejar, enraonar de tot i viure.
Des de la finestra de casa es veuen els cims de la serra de Verdera, avui els núvols l’acaronaven empesos pel vent de garbí, aleshores hem escollit el costat nord del CdC per sortir i evitar la mar picada de la mar d’Avall. Un cop a Port de la Selva, hem decidit provar de pescar alguna cosa pel tram de costa entre el Port  i Cap de Ras, d’haver anat cap a Taballera ens jugàvem que la tramuntana ens agafes i, no volíem passar-ho malament.  Mentre palejàvem hem anat comentant el moviment dels núvols i com ens anaven ensenyant el vent canviant. Què important és saber llegir el cel. Al recollir a la platja del Pas, una parella que passava pel costat nostres ha dit, “això és tramuntana”, tot just començava a bufar i, en Manel els ha contestat, “a nosaltres ens agafarà a casa”.  Al mar millor pecar per excés de seny que per defecte.

5 comentaris:

  1. A la zona de Palamós va predominar el sud moderat (menys del que deia el windguru) fins a l'hora de dinar. Després anava esperant la tramuntana però no arribava, i a les 17h quan carregava el kayak al cotxe encara no havia vingut. Es devia parar a fer el toc a mig camí ;)

    ResponElimina
  2. Segur que si, molts dies es queda per aquí, suposo que la tractem molt bé... Una abraçada crack!
    Aquest dilluns has pogut fer alguna cosa, el gabí era molt fort, no?

    ResponElimina
  3. Quines bones fotos Eduard!! ja m'agradaria ser-hi, quina enveja sana. Quina llàstima haver nascut i treballar tant lluny!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vindran temps millors, estic segur que pesques molt més tu per aquelles aigues del sud que nosaltres per la mar d'Amunt

      Elimina
  4. He, he. Tema peixos no sé com aneu, però per aquí baix, aquesta temporada no em puc queixar gens ni mica! Per pescar haig de confessar que estic fent mooolt bona temporada, però és clar, el paisatge no acaba de ser benbé com el Cap de Creus, que diguem...

    Recuerditos

    ResponElimina