--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 1 de febrer de 2016

La mar d'agraïda



Sempre he pensat que el mar és la mar d'agraïda. Si la tractes bé ella t'ho tornarà d'alguna manera.
Normalment quan sortim a navegar una de les coses que fem és recollir tota la porqueria que trobem surant i que podem transportar en el caiac. Som conscients que aquesta neteja és totalment insuficient per la gran quantitat de residus que hi aboquem però, passar pel costat d'un plàstic i no agafar-lo, no és ètic.
Per contra, el dia que has de menester recollir algun fruït marí, la mar te'l ofereix i et permet que l'agafis molt fàcilment. Aquest cap de setmana començava les vacances anuals i em feia gràcia  oferir un dinar als amics i, el mar no va fallar. Als pocs minuts de sortir palejant i fer córrer el curricà ja tenia l'espet més gran que mai havia pescat, feia uns 70 cm. de longitud i va acabar cobrint un llit de patates, ceba, tomata, alls, pebrot, oli i sal, també anomenat suquet que ens vàrem cruspir. Per fer l'aperitiu, l'anticicló va posar unes minves molt potents que ens van permetre recol·lectar un bon grapat de garotes i altres fruits inconfessables que van fer les delícies dels paladars.  No em digueu que no val la pena anar recollint la porqueria que hi trobem i publicitar-ho perquè tothom sigui més cívic? ;-)

Com a conclusió.: " si vols ser ben tractat, fes el mateix amb el que t'envolta, siguin persones, animals o plantes" 


2 comentaris:

  1. Un espet en ple hivern! No ho havia vist mai... que bé nanu!

    ResponElimina
  2. Hivern, hivern quasi que no ho podem dir... i això ho marca la fauna i la flora. Una abraçada, Marc

    ResponElimina