--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 10 de maig del 2011

Naufragi d’uns caiaquistes al Cap de Creus.

La imatge és d'un rescat a Cabo de Gata
Dies enrere saltava una notícia del naufragi d’un caiac al Cap de Creus i del rescat dels seus ocupants amb helicòpter. Amb la vocació d’informar i fer-ho de forma contrastada i ben documentada ens hem posat a treballar per investigar l’esmentat incident. Després d’un bon grapat de trucades, d’haver desplaçat als nostres millors periodistes que tenim en plantilla, creiem que estem en condicions d’aportar una mica de llum sobre el tema.
Resulta que el passat cap de setmana dos homes varen llogar un caiac a Portlligat. Feia bo i la mar no feia pensar que hi pugues haver-hi cap problema. A la mateixa hora sortien altres caiacs amb mainada per aquesta mateixa zona. Els dos homes van sortir de Portlligat i en un moment donat, un dels ocupants va perdre les ulleres d’alta graduació al caure-li a l’aigua. Amb el nerviosisme per aquesta pèrdua, sembla que va acabar bolcant el caiac doble. L’home no s’hi veia gens i finalment van poder arrecerar-se sobre unes roques. Tota la moguda la va veure un pescador de canya, el qual, no va torbar-se gaire i es va limitar a trucar al 112, devia tenir un bon dia de pesca. Al trucar al 112 es va muntar tot un dispositiu de rescat, aquests dispositius actuen d’una forma ràpida i amb un tres i no res allí hi havia cap a unes 5 dotacions de bombers terrestres i un helicòpter.
A l’hora que havia de tornar el caiac al punt de lloguer i no fer-ho, el responsable del lloc va sortir a buscar-lo i es va trobar amb tot el sidral.
Segons sembla el llogater també va perdre el telèfon i no va poder trucar avisant del problema. El que sí està clar és que es va magnificar l’incident i un problema que es podia solucionar amb el rescat mitjançant una petita embarcació, es van acabar mobilitzant una quantitat de recursos absolutament desmesurats.
L’ única lectura positiva és que els hi servís als equips de rescat com a simulacre de rescat i així mantenir-se en forma. Tanmateix desitgem que algú analitzi bé la situació que es va donar i se’n treguin les conclusions per evitar que es repeteixin aquest malbaratament de recursos públics. Tots en tenim d’ aprendre d’una situació com aquesta. Reflexionem, re-fle-xio-nem...

1 comentari:

  1. Quins collons, jo denunciaba als que estaven pescant per omissió d'auxili.... tens un gran bloc, l'estic llegint a estones per posar-me al dia, molt interessant i actiu, felicitats !

    Salut !
    Un caiaquero novell

    ResponElimina