--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 28 de novembre del 2011

Onze més dos...

...Érem a Portlligat el dissabte al mati per negociar amb un vent pur de tramuntana les nostres forces. El k2 es va quedar dins de la badia i els onze restants vàrem sortir a costejar en un matí lluminós que per unes hores ens va buidar d’energies, però que ens va carregar les bateries per a molts dies.
Just sortint de la bocana, un grup de gavines van delatar la presència de tonyines i van esgarrar el pla de pescar del matí. Ja fa massa dies que les tenim a ran de costa i el peix està esporuguit. Fins quan durarà? És normal que en plena tardor l’aigua bulli de tonyines? Què no fan la migració?..., són moltes preguntes que no conec la resposta i que haurem d’esbrinar el perquè això passa.
Avui no us faré el relat de la sortida perquè en Mútur ja l’ha fet en el blog de l’Escola d’en Mar, i ho ha fet d’una forma magistral i brillant..., com sempre. Us recomano la seva lectura per una raó molt senzilla, la passió en que s’ha escrit ressalta una concepció de la pràctica del caiac molt diferent a la que tenim molts. Si després d’anys d’anar sortint dos cops per setmana per aquesta costa encara pots notar totes aquestes sensacions alguna cosa vol dir. Aquesta setmana m’agradaria fer un post en el qual hi participéssim tots els que vulguin en dir quina és la seva concepció d’aquesta pràctica lúdica-esportiva.

2 comentaris:

  1. Ja que ho demanes, jo utilitzo el caiac com a eina per a pescar millor, que saltar pels rocs del CAp de Creus és molt lent i no sempre arribes als posar l'esquer on voldries. Amb caiac, sí. Punt.
    ***************************
    Referent a les tonyines, jo crec que és degut a la protecció que els han aplicat els últims anys, el que dóna idea de la potència de regeneració que té el mar... si el deixem fer. Al meu entendre, però. Aquesta protecció s'està fent malament. Ara tenim un mar descompensat. Es veuen tonyines durant tot l'any -cosa atípica anys enrere- i ara ja hem arribat a un punt que de bonítols, ben i ben pocs, que aquestes bèsties s'ho foten tot. Ara toca tornar a exterminar les tonyines o protegir els bonítols, les melves, els sorells, els guillemons, la sardina, l'anxova, l'alatxa,... o sobren moltes tonyines o falta molt de peix a mar.

    ResponElimina
  2. Gràcies per il·lustrar-nos.
    El que em sobta molt és que la recuperació hagi estat tan ràpida.
    Esperem que deixin alguna cosa..., segons els pescadors diuen que ara el epix ha marxat i que elles també marxaran tot radera.

    ResponElimina