--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 3 de setembre de 2013

Endevina qui és. La traca final

Foto 1 
Foto 2 
Foto 3 
Foto 4 
Foto 4
Aquesta és la darrera setmana del concurs, tot i que sembla una competició, per la meva part no l’entenc com a tal, més aviat m’agradaria que es vegi com una descoberta conjunta que hem anat fent de la vida que hi ha al litoral del Cap de Creus. Espero que us ho hagueu passat tan bé com jo ;-)

La traca final seran 5 preguntes de bon nivell. Agafa-t’ho amb calma, tens molts dies per anar fent.:
Foto 1.: El concurs va començar amb una imatge dels fideus de mar, avui i per acabar tornarem a posar una anèmona, aquesta viu sola. Saps quina espècie és? Imprescindible nom llatí. Val per 0,5 PUNTS.
Foto2 .: El podeu veure si us cabusseu, no cal anar a molta fondària però, caldrà que el busqueu en els forats i llocs amagats com els espais que hi ha sota les grans pedres, allà és on s’amaguen. Quina espècie és? 0,5 PUNTS
Foto 3.: Impossible de confondre per la seva forma tan peculiar. També buscà els llocs ombrívols. Que és? (no cal dir l’espècie en concret) 0,5 PUNTS
Foto 4.: Podríem dir que és un dels més petits i a més, el molt punyeter, viu amagat i tan sols treu el cap. Quina espècie és? 0,5 PUNTS
Foto 5.: Una de les espècies més llampants i fàcils de veure a poca fondària al Cap de Creus. Quina espècie és? 1 PUNT.

 Podeu enviar la resposta de cada pregunta per separat o totes de cop. Conforme aneu responent, trauré un quadre amb les classificacions que s’actualitzarà cada dia (que pugui), així pot ser més emocionant, no?
 Resposta de la setmana passada.:
Foto1 (1 punt).: De qui són fills els peixets de la imatge? Castanyola, burra o somera. Chromis chromis.

Foto2 (mig punt).: Aquest té l’activitat nocturna però per la seva forma no el podeu confondre en cap altre. Qui és? Mollera roquera, bròtola.  Phicis phicis
Nom Classificació General
Artur Antúnez 8
Daniel Gras 10
Adrià Tomas Perelló 1
Maria del Mar Marquès 4
Manel Teodoro 1
Júlia Pous  10
Aroa García 10
Rosa Bardès 5
Sara Vergonyós 10
Carla i Jan Portell 10
Marti Que 5
Joan Pujol 9
Ona Cabarroques 8
Lluc Auceller 6,5
Joel Capdevila 5
Arnau Toledo 1
Narcís Macau 3

Llistat de premis.:
Kayakink Costa Brava 1: Bidó estanc  3,5 litres + samarreta kayaking
Kayaking Costa Brava 2: Bossa estanca 20 litres + samarreta kayaking
Kayaking Costa Brava 3: Funda móbil + samarreta kayaking
Kayaking CostaBrava 4: Lloguer 1 h. kayak doble a PORTLLIGAT
Blog Mar d’Amunt: Guia del Cap de Creus d’en Toni Llobet dedicada.
Blog Mar d’Amunt un pot de flor de sal del Cap de Creus.

9 comentaris:

 1. Es una manera divertida d'aprendre més i conèixer el cap de creus ;-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Realment m'ho he pasat molt bé, i si vosaltres semla que també, doncs haurem de repetir l'estiu proper!
   Gràcies per la teva participació!

   Elimina
 2. Per suposat !!! En Jan i la Carla parlen amb molta més propietat de les espècies que veuen des de que participen en el concurs (no saben ni quins premis hi ha!).
  Aquests coneixements del litoral i de la fauna que tenim a prop de casa, l'anem adquirint en la pràctica i en tota la teoria que ens vas ensenyant.
  Gràcies Eduard !!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Teniu uns fills que són una passada i amb els pares que els hi ha tocat, el futur està assegurat!
   Gràcies per la vostra participació!

   Elimina
 3. Hola Eduard, amb quina càmera fas les fotos submarines?. ës amb l'Olympus TG1 o 2?.
  Et queden molt bé!.
  El que es pensi que és fàcil que ho provi !!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Narcís, és la coolpix de Nikon (soc un canonista de tota la vida). Moltes gràcies per afegir-te al joc. Fent-ho al final, diu molt de tu. Una abraçada

   Elimina
 4. Hola Eduard,

  En primer lloc gràcies i felicitats per aquest bloc que has creat, has aconseguit que ens enganxem i et seguim. En segon lloc gràcies, un altre cop, i aquesta vegada per fer-nos passar aquestes estones de coneixements, de divertiment i d’emoció amb aquesta mena de concurs (on tots hi guanyem), doncs jo m’ho estic passant molt bé, a més aprenem a saber i estimar el que tenim, i desitjo que entre tots fem un esforç per conservar-ho.

  Com tots els estiu, els caps de setmana que estem per Llançà, vaig a Cap Ras a fer una cabussada amb les ulleres i les aletes i puc veure moltes de les espècies que ens has anant mostrant en el teu bloc, que per cert té molt de mèrit aquest les fotografies que fas, realment són magnífiques i no són gens fàcils de fer i aconseguir (doncs sota l’aigua tot està en moviment i la majoria de les vegades tot passa molt ràpid), jo ho he provat i res. Ets un mestre i un exemple a seguir.

  Joan Pujol

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola, Joan. De la gent que conec, ets de les persones més obertes i desinhibides que mai he vist. Ets una esponja per adquirir coneixements, per mi això és l'expressió màxima de la intel·ligència.
   En el teu comentari hi ha una cosa que no tens raó, no soc cap mestre, tan sols hem compartit l'aprenentatge, estem en el mateix nivell, el mateix no, el meu és més còmode ;-)
   Moltes gràcies company!

   Elimina