--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 28 de setembre del 2013

Illes atlàntiques 1

Illes Atlàntiques 1 Clicant aqui entreu a l'album

Dissabte passat vaig aixecar-me aviadet per poder anar cap a Galícia, el sorprenent  és que abans del migdia em trobava embotit dins d’un caic per entrar en contacte amb l’aigua de l’Atlàntic. Si li pogués explicar a la meva iaia ho trobaria fantasiós, pensar que ella va viure l’estrena del primer servei de diligències que connectaven Bcn amb Reus amb 11,5 hores!
Al que anàvem, a les deu del mati ja era al Càmpingde Limens. Allí hi havia la resta del grup, estava liderat per en Pau Calero d’Sk-Kayak i  com a components erem la Júlia i en Jordi, l’Alba i l’Albert i jo com a single. En Jaime Corral, gerent de Nordest-Kayak ens havia preparat uns dies per poder conèixer tot l’entorn de les Illes Atlàntiques, aquestes illes es troben enfront de les ries Baixes i són un parc natural . Què més podem demanar? Tenim l’Oceà Atlàntic, tenim uns dels millors caiaquistes de mar de la península com a guies, tenim un entorn declarat parc natural, estem situats en l’extrem occidental de la península ibèrica, és plena època de pas de la migració d’aus, estem en una de les zones més riques des del punt de vista de producció marina i, a més amb una gastronomia basada amb els productes del mar. Estem senzillament en el setè cel.

El primer dia com aperitiu ens han preparat un itinerari senzill, sense sobresalts. Hem aprofitat el primer dia per fer un recorregut suau, sortida del Port de Aldán, d’allí hem tret el cap pel cap situat al sud de l’entrada a la ria (Punta Couso), per tenir una perspectiva de la Costa da Vela, una línea de costa espectacular plena de gran pedres i un lloc increïble per fer busseig. Posteriorment hem travessat l’entrada de la Ria d’Aldan per anar a l’altra punta “Cabo Udra”, l’hem girat per entrar a la ria de  Pontevedra però, ens hem quedat dins de les primeres platges per dinar. Platges de sorra blanca i aigües turqueses. Bona part del grup no resisteix banyar-se en aquest paradís. De tornada hem anat fent paradetes per poder conèixer els detalls de tots els racons, això ho hem fet de la mà d’en Jaime Corral, gerent de Nordest Kayak i excel·lent orador i un verdader pou de coneixement. Al final del recorregut hem tingut la sort de poder conèixer a dos components d’un grup de caiaquistes extrems, ells s’anomenen “Ocean Dragons” i es dediquen a fer totes les “....” inimaginables per entre els esculls d’aquesta costa.

4 comentaris:

  1. Uoh quan he llegit Galicia he imaginat que estaves amb en Pau, bona expedició ! Hi ha una foto de l'album que es veu en Pau i una xarbotada a la seva esquena, una balena ??? Es espectacular !

    ResponElimina
  2. H e de de i x a r d ' es cr iu re les den ts s' hem f a n ta n ll ar g u es q u e l a b arr a e s p a i dora va q u a n v o l.

    ResponElimina
  3. Era un roc com una balena de gros, el que si vàrem poder veure cada dia eren els dofins o arroaces com ells anomenen.

    ResponElimina
  4. No pateixis Artur, a tu set fan les dents llargues i a nosaltres sens creuen els ulls intentant llegir-ho. ;-)

    ResponElimina