--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 16 d’abril del 2014

El mar s’ho fa tot sol

Febrer, pocs dies desprès de l'incident
2 setmanes desprès de l'incident

Estat actual 2 mesos desprès
Itinerari que ha fet tot sol.
L’altre dia ens fèiem ressó del robatori d’un cotxe i posterior estimbat pel penya-segat que hi ha entre Montjoi i Calitjàs. Avui us deixem constància que tot continua igual, per ara sembla que no hi ha qui es responsabilitzi de treure el vehicle abandonat, creiem que els agents contaminants com l’oli del motor, els àcids de les bateries i la ferralla i plàstics que el composen són un perill per la vida dels organismes aquàtics i un atemptat al paisatge..
Aquesta noticia va sortir als diaris el seu dia però ara sembla que ha deixat de tenir interès. No hi ha morbo? Fins i tot pel teòrics responsables sembla que han deixat el tema i tot ha quedat abandonat.  
Sortosament el mar s’ha arremangat i ha començat les tasques de neteja, els dos petits temporals de l’altra setmana han dipositat el para-xocs davanter i el capó a la platja, a l’espera que algú vagi a recollir ,i el cotxe, millor dit, les restes del mateix), les ha aproximat també a la platja, pràcticament les ha traslladat uns 400 metres de distància!!!

Hi haurà algú que se’n faci el càrrec?  Companyia d’assegurances? Parc Natural? Ajuntament? Rurals? Bombers? Seprona? Veïns? ...., nosaltres ho seguirem i poder si tenim capacitat ho recollirem igual que fem amb tots els plàstics que trobem surant a l’aigua. 

5 comentaris:

  1. sort que la natura es intel·ligent, però i si fos un vaixell carregat de contaminants? La incompetència dels humans es infinita...

    ResponElimina
  2. Has vist tota la gent que es va mobilitzar el primer dia? Amb aquells diners n,hi ha per treure,l amb helicòpter fins al drapaire! ;-)

    ResponElimina
  3. Tota la raó, avui en dia un es regira el turmell a mig de bosc fent senderisme i ràpidament ja te mossos, bombers i helicòpter i tot si cal.... per cert avui he parlar amb un pescador que va allà on es va estimbar al cotxe i diu que cada vegada que hi ha anat ha anat trobant peces de plàstic o similars a la sorra.
    Comença temporada de turisme, acluquem els ulls.... o agafarem mal de cap :-(

    ResponElimina
  4. Pocs dies abans de la propera llevantada, mireu de fotre'l al mar. Les ones el llençaran en plena zona de turistes, allà on molesta més a qui el pot treure i a sobre, abaratirà el cost de retirar-lo, que és l'únic paràmetre que contemplen aquells qui l'han de retirar. Digo yo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les administracions públiques cada cop estan més encarcarades i inoperants. Un cost insuportable per la nostra societat, i mira que n'és de fàcil fer-ne una bona gestió!

      Elimina