--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 13 d’abril del 2014

Les corses i el Bulli.



La navegació primaveral amb caiac per la costa del Cap de Creus és molt agraïda, a part de gaudir d’aquests paisatges únics, tenim l’afegit de poder observar el fenomen de la migració animal. Dins l’aigua hi podem observar el pas dels rorquals i tonyines, evidentment és molt més fàcil de veure en el cas de les tonyines, aquestes queden delatades per les concentracions de gavians sobre l’aigua, anomenades en l’argot dels pescadors com a “pajareres”. També es produeixen els “blooms” d’aquests organismes gelatinosos com són les salpes o gres, són fenòmens plens de fantasia i d’una bellesa plàstica incomparables. A l’aire també hi podem observar un increment notable d’activitat en el pas dels ocells. Sense anar més lluny aquest dissabte vàrem poder gaudir dels pas d’ardeids com martinets blans, o anàtids tan espectaculars com l’ànec blanc. També es veuen volar els primers polls del corb marí emplomallat o la caça de petits fringíl·lids per part del falcó  peregrí.  Tot un xou natural  i gratuït..., per ara.
Animeu-vos a navegar i anar amb els ulls ben oberts per poder observar tot aquest moviment. Potser se us farà un xic difícil inicialment, però si us ajudeu d’una guia i amb una mica de voluntat per part vostra  veureu que és molt gratificant. Això si, cal ser molt respetuosos i curosos amb el nostre comportament, res d’aproximacions als “bitxos” i de moviments bruscos i cridòria. Els hem de contemplar d’una forma pausada i alguns fins i tot, vindran al nostre costat.
Aquest dissabte per exemple vàrem veure la còpula d’una parella de gavines corses, aquest fet és realment extraordinari perquè es tracta d’una espècie protegida, penseu que a Catalunya es concentra la major part de la població d’aquesta espècie a nivell mundial. És una espècie que fa poques dècades estava en franca regressió, per no dir camí de l’extinció i, que ara esta tenint un increment poblacional i expansió dels llocs de cria.

Esperem i desitgem que el projecte de construcció d’aquest complex de la Fundació del Bulli, el qual, pot comportar un augment de trànsit terrestre i marítim en el sector de costa on l’espècie vol instal·lar-se, sigui replantejat i traslladat al nucli de Roses. Tot sigui pel bé del Parc Natural del Cap de Creus i de les espècies que aquí hi troben un recer de pau i un hàbitat ben conservat per desenvolupar les seves poblacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada