--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 17 de novembre del 2009

Sortida pel diumenge 22 de novembre


Aquest diumenge finalment hi haurà una sortida especial, “si el temps acompanya…., es clar!. Sembla ser que la cosa pot estar tranquil·la i “ella” no ha de ser-hi present......psssssiiiiiiii no ho diguem gaire fort!!!!
Es tracta d’anar fins la cala Prona i veure com es para l’art per pescar els bonítols (soltes bonitoleres). Aquesta activitat la farem amb el senyor Miquel Puignau, pescador de Port de la Selva i esperem poder conèixer una mica d’aquest ofici. Descobrirem les dificultats de ser pescador a la “mar d’amunt”, cosa gens fàcil per les condicions tan dures d’aquest medi. Hi ha una dita que diu que a la mar d’amunt (Cadaquès) “hi ha 10 mesos de tramuntana i dos de mal temps”.
Aquest tipus de sortides respon a les ganes d’aprofundir en el coneixement del lloc on vivim i palegem, ara n’estem enamorats, però amb el coneixement el podrem arribar a estimar. Dit així sembla una cursilada, peroooo....., ja podem parlar del respecte al medi ambient, que si no l’acompanyem del coneixement, serà simplement una qüestió d’esnobisme, i punt.
Sabeu que diuen els pescadors referint-se a la mar d’amunt.: “Tombant Falconera nomès i van pobres i bojos”
“...a partir de Falconera és una mal país”
“lloc de rom i rac la xarxa aguanta i es trenca”
“pel gener i febrer la xarxa al galliner”
“el temps i el coneixement del temps és molt important per anar a pescar”
Això sí, nosaltres..., il·lusos de nosaltres!, hi esperem bogar TOT L’ANY!!!!

1 comentari:

  1. Hi manca aquell que diu " a la mar d'amunt, deu mesos de tramontana i dos de mal temps"

    ResponElimina