--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 14 de desembre de 2010

El peix "trompeter".

El passat divendres el diari de Girona publicava la noticia de la pesca d’un estrany peix a Lloret de Mar. Es tracta del peix trompeter, una espècie lessepsiana que està envaint tota la Mediterrània. Es denominen lessepsianes a les espècies que traspassen les encluses del canal de Sues i en honor al enginyer francès que el va dissenyar.
A casa nostra havia estat descobert per primer cop l’any 2007 pels companys submarinistes del grup MARENOSTRUM i, la seva presència s’ha anat comprovant d’aleshores ençà en diferents punts de la costa occidental mediterrànea.
El primer cop que va ser vista va ser l’any 2000 a la costa oriental, exactament a Israel, posteriorment va ser albirada a la mediterrània central l’any 2004 a l’estret de Sicília.
Amb 7 anys s’ha escampat d’un extrem a l’altre del nostre mar.
Senzillament  espectacular!

3 comentaris:

 1. Increible como el hombre puede afectar los ecosistemas y lograr estas migraciones, que de otra manera hubieran sido imposibles
  ARK-Argentina

  ResponElimina
 2. La globalización!!!
  El problema es la velocidad en que se producen estos cambios. Podran los ecosistemas soportar esta velocidad? cuantos integrantes de los ecosistemas pereceran en el camino? Seguramente que la vida continue, pero y que va ser del hombre?

  ResponElimina
 3. No els podeu deixar tranquils als peixos!!!!!!!!!!!

  ResponElimina