--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 22 de juliol del 2011

Corb marí ofegat.

El passat diumenge quan tornàvem de la nostra sortida del cap de setmana, al passar per davant de cala Cativa, ens vàrem trobar un corb marí emplomallat mort(Quebec a Cadaqués i Phalocrocorax aristotelis en llatí), tal i com podeu veure a la imatge.
Desprès de fer-ne un examen ocular d’emergència, vaig observar que no tenia cap senyal externa que fes pensar en una causa de mort per traumatisme. Feia entre unes 24 i 48 hores que s’havia mort, tal i com es veia pel seu estat de conservació (ulls). Estava ben alimentat. Tampoc s’havia empassat cap ham de palangre o de pesca esportiva, causa habitual de mort d’aquesta espècie ictiòfaga (que s’alimenta de peixos).
Com que aquesta zona és un tram de costa que és força utilitzat per la pesca amb nanses i xarxes, podria tractar-se d’una mort per ofegament. És relativament fàcil que el pobre animal quedés atrapat en algun d’aquest paranys.
Algun dia seria bo parlar amb algun pescador artesanal i saber si és comú que aquests altres pescadors emplomallats quedin atrapats en els seus paranys. Sempre i quan ell es vulgui sincerar amb nosaltres, es clar!
P.d.: Posteriorment a la programació d'aquesta entrada he pogut parlar amb un pescador artesanal i, aquest m'ha confirmat el fet de que aquests corbs marins i, bàsicament els joves, queden engantxats a les nanses. La sorpresa ha estat de que els troben en nanses ubicades a 40 i 50 metres de fondària!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada