--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 20 de juliol del 2011

El cartell de Portaló.

L’any passat quan vàrem entrar a Portaló ens va sorprendre negativament trobar-nos amb un cartell de grans dimensions al mig de la cala. Embrutava un entorn únic com és aquest espai tan preuat. El cartell estava posat pel propi PNCC, amb lo qual demostraven una manca de sensibilitat cap allò que entenem que ha de protegir l'administració. Us imagineu posar al mig del retaule de l’altar de l’església de Cadaqués un cartell metàl•lic de 2m x 2m on hi digui prohibit fer fotos? Estic segur que més d’un estaria disposat a defenestra al responsable d’una bogeria i manca de respecte com aquest. Doncs això és el que passa a Portaló.
La nostra sorpresa va ser que aquest cartell, passat un temps, va desapareixer. Motiu de gran joia entre molts dels que passem per aquest paratge, ja sigui a peu o per mar, que a partir d’aquell moment vam tornar a poder disfrutar de tota la bellesa geològica i vegetal d’aquest indret tan preuat. La nostra sorpresa ha estat tornar a veure el cartell instal•lat al mateix lloc.
Diuen que la intel•ligència es mesura per la capacitat que tenim d’aprendre dels nostres errors. Des d’aquí aplaudim als responsables del Parc Natural per haver entès que aquell lloc no pot ser menystingut amb la instal•lació d’un cartell tan horrorós com el que hi ha, però entenem que la “llei” els obliga i s’ha d’advertir a la gent de tot allò que està prohibit fer. Tot i que nosaltres aquesta informació la posariem a les zones d'entrada al parc.
Creiem que és més acceptable que durant la curta època estiuenca s’instal•li el cartell i, que més tard es torni a treure, tal i com sembla que fan ara. Acció que aplaudim i que ens fa mantenir la confiança amb la "recuperada" sensibilitat dels gestors del Parc.
(Per cert, al terra que es va remoure per clavar el cartell hi brota el Carpobrotus! Es va fer l'estudi de l'impacte ambiental abans de l'obra? ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada