--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 19 de novembre del 2012

Abans de que arribi l’hivern...



....haurem d’aprofitar aquest llarg període de batibull per anar acomiadant-nos de la Mardamunt.  El “bat” és la dominància dels vents de component sud i, el “bull” és l’onatge de la mar d’avall”.
Aquest dissabte hem fet el recorregut entre Port de la Selva i Tavallera. La mar de fons es feia notar i superava el metre d’alçada, era un mar noble però, l’aspecte amenaçador del cel feia d’aquest matí, un dia una mica tenebrós, semblava que algú d’allà dalt  estigués força emprenyat.
En aquest tram de costa el punt més crític sempre és el pas de Puig Gros, allí on hi ha el “Còdul”, o el “Pensador”, en aquest punt sempre hi trobes el ball de bastons, és un punt que faci el vent que faci, la mar bull i l’onada es creua i el fa especialment  delicat. Avui era un dia per passar-lo una mica allunyat del penya-segat, i així, evitar l’onada traïdora que pugui desestabilitzar-te.  Com que portava el “cetus”, havia d’anar fent recolzaments baixos per mantenir la posició.  
Hem fet el curri fins Tavallera sense cap resultat positiu. Avui la cala estava pràcticament deserta i dic pràcticament perquè sempre acaba passant-hi  algun excursionista.
A la tornada hem tingut la sort de trobar-nos a un company caiaquista i pescador, que amb tot el seu equip al complert, anava temptant diferents punts per veure si pescava alguna cosa. Hem parlat i la veritat que ens han quedat les ganes de conèixer-lo més a fons. Esperem tenir algun dia (o dies) l’oportunitat de iniciar un intercanvi cultural ;-). 

3 comentaris:

  1. Respostes
    1. La veritat Carlos, cada vegada m'agraden més els dies de cel gris. Serà pel tema de la crisi? esperem que sigui pel tema de l'estètica de la imatge ;-)

      Elimina
    2. Hummm

      pense que et pasa com a mi

      Quan mes hostil es el dia, d´allò que en qualsevol moment es lia la tronada....

      mes mola estar dins de la mar

      perque et dones conter que eres encara mes minuscul

      Elimina