--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 2 de juny del 2013

Crucificats?



Els que viuen del mar, ja sigui de la pesca o amb el turisme, segur que aquests dies de tramuntana desmesurada que manté els vaixells a port i el turista espantat, es deuen recordar del nom d’ algú.
Avui a cala Bona mentre fotografiava a l’estrella de mar verda (Marthasterias glacialis), m’ha vingut al cap la poesia d’en Fages de Climent...:
Braços en creu damunt la pia fusta,
Senyor, empareu la closa i el sembrat,
doneu el verd exacte al nostre prat
i mesureu la tramuntana justa
que eixugui l'herba i no ens espolsi el blat.
...no sé si la tramuntana d’aquest cap de setmana ha anat bé a tothom, però aquest diumenge nosaltres ens hem divertit molt. Diguem-ne que tenia la força justa per poder donar-li la cara i, no haver de patir. Palejàvem mesurant la força de cada palada i així disfrutar-la a fons, ni més força de la necessària, ni menys, volíem fer-ho durar.

Diuen que és molt saludable respirar l’aerosol marí, el que sí  us puc dir, que un cop a terra i desprès d’haver-nos deixat abraçar per ella i, d’haver respirat aquest aire ple de micro-gotes salades, la sensació és d’absolut benestar.
Avui no hem vist gaires “bitxos” , però hem establert conversa amb els pocs que han gosat sortir, hem conegut al patró del Sant Isidre, en Lluís, ens ha explicat el seu projecte de viure donant a conèixer el Cap de Creus. Si no tens caiac i vols fer un passeig per aquesta costa us ho aconsellem, la costa vista des d’aquest vaixell ha de ser un altra forma de viure el CdC.
Nosaltres a partir d’aquest moment ja tenim els ulls i la ment en el proper divendres i a veure si és veritat i podem fer la primera sortida amb nit inclosa....

4 comentaris:

  1. Gràcies Albert, em fas molt feliç. Crec que és el primer cop en quatre anys que algú em felicita per la lletra i no per la imatge. ;-)

    ResponElimina
  2. Doncs pensa que ens has emocionat igual o més en la lletra que en la imatge !!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies Rosa, Segurament que ho he dit perquè dec estar una mica acomplexat de no tenir el do del domini de la lletra...i, si que m'agrada posar a la pràctica el principi de que més val una imatge que mil paraules. Ptns

    ResponElimina