--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 19 de juny del 2013

Esclata el llepó...













.... i també la temporada d’estiu.
Aquest cap de setmana l’he passat a Cadaqués amb la família, és el primer cop que hi dormo en un llit, sempre ho havia fet o dins d’una barca o al ras. L’hem aprofitat per palejar i contemplar tot allò que t’enganxa amb la gent que m'estimo. La sort ha estat que hem coincidit amb l’esclat tardà de la sopa d’organismes gelatinosos. Definitivament la temperatura ha jugat un paper molt important en aquest retard que ens tenia intrigats, la composició de les espècies és força semblant que els altres anys però, la diferència està en la proporció, al menys això és el que semblava.
El dissabte al mati hem palejat des de Portlligat fins Culip, costejant i veient el fenomen de l’aparició dels filtradors, l’anomenat llepó (gres a Cadaqués), les antomeduses, els sifonòfors, etc. Tot aquest món d’organismes gelatinosos que conformen un univers espectacular, acolorit i tan desconegut per tots. Aquest fenomen que passa cada primavera, és un dels més grans espectacles que pots observar al Cap de Creus. El pas de les balenes i els dofins, ho és d’espectacular però, algú va dir que “lo petit és bonic” i en aquest cas, així és, i està a l’abast de tothom.
També hem navegat al costat dels bots o peixos lluna, fins a poder-los tocar amb la mà. Pel camí ens hem trobat pescadors de canya, caiaquistes (per desenes), navegants a vela, a motor, motos d’aigua fent el boig, companys de l’escola d’en Mar que m’han fet saltar la llagrimeta, molta, molta gent, amb moooltes ganes d’un mar plàcid.

7 comentaris:

  1. Magnífic! Llàstima que ja tenim aquí les motos d'aigua i companyia!

    ResponElimina
  2. Els energúmens que van amb moto d'aigua haurien d'estar reclosos en circuits específics. No pots ser que tinguin una lliure circulació.
    El bot de la foto tenia una ferida al front, possiblement d'hèlix.

    ResponElimina
  3. Un dia preció tiet, gràcies! T'estimo!
    Clara

    ResponElimina
  4. vaig saber que voltaves amb la família dissabte mentres érem a Tudela... vaig tenir el pensament d'anar-vos a saludar, però finalment vaig passar de llarg... massa temps sense remar plegats... a mi també se'm cau la llagrimeta...
    una abraçada ben forta i el desig de trobar-nos en algun moment, encara que sigui al mig del mar... o potser millor si és al mig del mar...

    Diego

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que vindrà (?) el bon temps podem planificar una sortida nocturna com l'any passat, no?

      Elimina
  5. La foto de la medusa brutal, sembla una llum!

    ResponElimina