--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 30 de juny del 2013

Incendi a Portlligat



La sortida d’aquest diumenge hauria passat sense pena ni gloria si no hagués estat pels darrers minuts de la mateixa. Just quan estava de entrant a la badia de Portlligat, he sentit una forta explosió deguda al llançament d’un petard, no l’hi he fet cas i he seguit palejant els darrers metres fins a la platja. Un cop allí i mentre obria les tapes del caiac, he notat una certa excitació en un grup de banyistes del meu costat (l’únic que hi havia a la platja), el més gran, es gira cap al xiringuito de Kayakking Costa Brava i demana al Jordi que avisi als bombers. En el lloc de l’explosió, a Calders just sota es Molí, s’ha iniciat un petit incendi. Miro cap allà i una feixa plena de gramínies esgroguissades comença a cremar. La tramuntaneta que encara bufava ha posat la resta, en qüestió de minuts el foc s’ha estès com no podia ser d’altra manera. La història no s’acaba aquí, en el xiringuito de Kayaking estava amb el Jordi i l’Olivier, l’ajudant d’aquesta temporada. Ell, que sembla un noi força decidit, s’ha posat molt nerviós de veure com l’autor de l’explosió marxava, tot anar-hi anant, cap al moll dels pescadors. Ha demanat permís al Jordi i ràpidament ha agafat la bicicleta i ha anat fins l’altre extrem de la platja, allí ha aturat a l’autor del incendi, li ha fotut un pet de crits..., s’ho mereixia i, l’ha posat a les mans de les forces de l’ordre. Molt bé Olivier, 10 punts per tu!
Conclusions.:
És de “capullos” tirar petards al camp.
Si ets un “capullo” i un petard provoca un foc, apaga’l immediatament. No marxis! O és que ets capullo2?
Dels centenars de persones que érem a Portlligat, tan sols 1 persona ha tingut el valor d’aturar al miserable “capullo”. Olivier, ets un heroi!
La resta ens ho miràvem, fèiem fotos, ho penjàvem al feixbuc o ho enviàvem a TV3 perquè sortís al TN del migdia.
Cada cop més som uns espectadors del que passa al nostre voltant, talment com si la vida real fos com allò que vèiem a la pantalla del ordinador, TV, tablet o mòbil i això no és així. NOSALTRES SOM ELS ACTORS DE LA VIDA.

7 comentaris:

  1. Hem vist el fum des de la foradada del Montgrí!

    ResponElimina
  2. Felicitats a l'Olivier per la seva actuació.
    Ramon F.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats a l'Olivier !! Al que ha tirat el petard a veure si el posen a to, per un cop que enganxen a algú com a mínim que valgui la pena i no es quedi en un no res, que aquestes negligències costen vides !

    ResponElimina
  4. El que realment és decepcionant, és que el comportament de l'Olivier sigui una exepció i no la norma. Caxis!

    ResponElimina
  5. De llibre! Ja ho dirà potser un jutge si hi ha atenuant per ser una accident no desitjat. Pitjor seria que el paio tingués la intenció d'incendiar-ho tot. Com a mínim és culpable d'omissió per no trucar als bombers i deixar que algú altre ho fes per ell. Aix, aix...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara diuen que li poden caure fins a 5 anys. Això és absolutament desproporcionat i més quan els xoriços grossos campen tranquilament pels platós de TV i carrers...

      Elimina
  6. Olivier .... muy, muy bien. Que sepas que tienes unas birras pagadas en Castellón, solemos beber los viernes después de palear ;-)

    ResponElimina