--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 15 de setembre del 2013

Atrevits








Aquest cap de setmana hem agafat aire i ens hem atrevit a anar fins Cap Norfeu. Animats pel final d’estiu i amb ganes de tastar com està la pesca a la zona, hem anat fins a la platja de l’Almadrava i ens hem dirigit tot costejant fins al Cap Norfeu. Una sortida que ens ha tingut ocupats tot el mati del dissabte.
L’objectiu era fer el curri i posteriorment cabussar-nos per les parets verticals del cap. El curri ha fallat i, mira que era un bon dia pel bonítol però, no anàvem preparats. Ens hem trobat un pescador amb caiac que en portava quatre de tocats i tres de pescats, el quart se l’hi havia escapat.
Això sí, l’èxit ha estat la cabussada, fins a quatre espècies de nudibranquis, una d’elles era el primer cop que la vèiem, la “vaqueta suïssa”. També hem tingut sort de veure una espècie endèmica de la zona i que porta el nom de “Banyuls”, al ser els científics del laboratori de Banyuls els primers en descriure l’espècie. Les altres dues eren la Cratena peregrina, que n’hi havia a grapats i alguns exemplars esporàdics de Flabellina affinis.
Desprès d’esmorzar al clot del Boc hem tornat per la via ràpida cap a l’Almadrava, la mar començava a emplenar-se de barques conduïdes per “dominguers”,un perill per la nostra integritat.   

5 comentaris:

  1. Unes imatges precioses. Veig que anàveu ben preparats, neoprè, ampolles.....
    Els nudibranquis em tenen el cor robat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres anem a pulmó lliure, aquests són uns que estaven per sota nostre :-)

      Elimina
  2. To això es pot veure entre els 0 i els 4 metres de fondària. Un neopré d'estiu d'aquella botiga francesa i barata + unes ulleres i tub. Ah! i un barret de neopré ben gruixut, gran part de la calor la perdem pel cap, ens pot permetre estar un parell d'hores en remull. La gràcia és anar sense preses i ser un bon observador..., cal mirar per veure-hi ;-)

    ResponElimina