--------------------------------------------------------------------------------

divendres, 4 de juny del 2010

Serà un celler el fons marí del Cap de Creus???!!!

Aquesta setmana s’ha publicat a la premsa local una notícia una mica peculiar. Resulta que un celler del nostre poble (Espelt de Vilajuïga) ha experimentat l’envelliment del vi sota les aigües del CdeC. Diuen que són experiments sense finalitats comercials, assajos copiats de francesos i xilens.
La prova ha consistit en enfonsar a 17 metres una gàbia de ferro plena d’ampolles de les diferents varietats de vi (blanc, negre, novell, reserva, cava...). Resulta que les ampolles de vi jove, que estan fermats amb taps de menys qualitat, han patit un enfonsament del tap de 8 mm i l’aigua de mar l’ha traspassat. Mentre que els vins vells, que estan en ampolles dotades de taps siliconats, han aguantat millor la pressió de l’aigua i les seves propietats no s’han perdut.
El bo del cas és que les ampolles estaven tancades dins d’una gàbia metàl•lica, i durant aquesta estada submarina de més d’un any, ha estat objecte d’un intent de robatori. El que no se sap és qui ha estat l’autor, si uns submarinistes que sorpresos per la descoberta s’han muntat un bon “fiestorro”, o si en Neptú, alertat per algun mero confident, s’ha cobrat el seu dret de cuixa emportant-se unes quantes ampolles al seu palau. També s’ha dit que una segona gàbia amb uns quants centenars d’ampolles encara la busquen ara.
El dolent del cas, ha estat que a l’hora de treure-la (s’ha convidat a la premsa), no s’ha pogut treure de l’aigua la gàbia de 500 kg de pes, i aquesta ha estat arrossegada fins la platja de cala Jòncols. Si aquest arrossegament ha estat pel fons marí, els desperfectes ocasionats han pogut ser importants, sobretot si s’ha passat per sobre de les praderies de posidònia. Com que cap autoritat ambiental ho mirarà, tot quedarà en una pura anècdota. Sort que coneixem la sensibilitat de la propietària del celler, i sabem que en cas de repetir l’experiment, vetllarà perquè no hi hagi cap error tècnic com aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada