--------------------------------------------------------------------------------

dilluns, 8 d’agost del 2011

Pintant el paisatge amb llum. Fotografia nocturna al Cap de Creus

“Sobtadament unes estranyes llums han aparegut al davant nostre com si ens volguessin ensenyar un altre món, però això us ho explicarem demà....”

Doncs aquestes llums sortides del terra ens han portat cap a un món màgic, incomprensible pels que volem racionalitzar-ho tot. Cada cop estic més convençut de la necessitat saludable de tenir un toc d’irracionalisme, crec que és psíquicament saludable i tanmateix recomanable.
Ens hem introduït en el món de la plasticitat de la llum, hem experimentat amb materials i estris nous, alguns absolutament desconeguts i de propietats sorprenents. Estem entrant en una pràctica que no sabem el que ens aportarà, d’entrada sí que us podem dir que ens satisfà molt i el vostre reconeixement en forma de comentaris ens esperona encara més a continuar explorant i experimentant amb la llum.
Portàvem una bossa plena d’estris que podien emetre llum de diferents orígens i un cop escollits els escenaris hem aplicat en cada cas el que el mateix entorn ens ha suggerit. La programació era inexistent i el desenvolupament del propi taller ens ha marcat el tempo i els espais físics ens han dictat quin efecte havíem d’aplicar per treure un o altre resultat.
Aquí teniu el resultat, estic segur que el podem afinar més, cercar la perfecció. Per arribar fins aquí tan sols hem obert un camí i dependrà de nosaltres evolucionar per assolir l’excel•lència.
Hores d’ara encara no tinc clar fer unes entrades al blog explicant el “com s’ha fet” aquest taller i explicar tots els secrets de com obtenir aquests efectes.
Nosaltres hem esmerçat unes hores de recerca per documentar-nos, unes quantes més per trobar els materials i posteriorment ens hem trencat una mica la closca de com executar-lo. Finalment s’han hagut de fer moltes proves per assolir un resultat presentable. Però de què servirà si tota aquesta informació ens la quedem nosaltres? Realment el que m’agradaria seria poder-ho compartir i crear un feed-back amb tota la informació.
Què us sembla? Us interessa?

6 comentaris:

  1. In-cre-i-ble!!!!! Hi taaant que ens interessa!!! posa'n més i expliaca'ns!!

    Salutacions d'algú que troba a faltar mlt el Cap de Creus però aviat es deixarà caure per allà!!

    PD: merci de debo pel gran treball que estas fent amb aquest meravellos blog, ja sigui pel kayak de mar o als que ens facina la natura!

    Rai

    ResponElimina
  2. G-E-N-I-A-L, que ve de Geni. Us heu superat.

    Ja deia jo, que tant sortir a que us toqués la plena tramuntana, tard o d'hora algun efecte havia d'acabar tenint.

    ResponElimina
  3. Jo pensava que amb les fotos de la última sessió us limitaríeu a fer coses semblants i en la mateixa línia, variacions sobre el mateix. La nova sèrie de fotos innova la sessió anterior amb originalitat i agudesa. La sessió anterior ja era millorava les primeres sessions anteriors amb originalitat sobre agudesa. Creació i renovació constant, quin art més bo que esteu creant. M'agrada el resultat i la investigació que comporta.

    Normalment la majoria de mortals ens limitem a actuar basant-nos en còpies del comportament que veiem al nostre entorn. No sé si és intel·ligència o "només" agudesa el que fa que alguns éssers espontàniament es posin a crear. Els qui fan les coses com sempre les ha fet tothom, aquests no evolucionen. Qui prova d'innovar, aquest pot arribar molt més enllà que els seus coetanis. Com a mínim, intel·lectualment.

    ResponElimina
  4. Personalment prefereixo no saber com ho feu. Tot té una explicació, fins i tot allò que no la té, però m'agrada que els mags facin màgia sense explicar com la fan, m'encanta la llum del cel de tramuntana sense que m'expliquin la raó de la llum, que la té, és a dir, tot són sensacions i no vull un full que les expliqui.
    Però ja he dit que és quelcom personal, i comprenc que hi ha qui ho vol experimentar i està en el seu dret. Molt a parlar, però crec que un artista té dret a crear i sorprendre creant. A més, el silenci, i fins i tot el secret, forma part de tota creació.
    Dit això,enhorabona, i no pareu, val la pena.

    ResponElimina
  5. Gràcies pels comentaris companys, em generen l'energia per seguir.
    Rai, t'has guanyat una sortida fotogràfica i/o una xerradeta per saber els secrets de les imatges a la vora d'una birra.
    Com diu en Mútur, mantindrem la màgia i no desvetllarem el secret.

    ResponElimina
  6. Eduard, les fotos són més espectaculars, de com me les havia imaginat de quan m'ho explicaves.
    Voto, perquè creis un picasa amb totes les fotos!!!!
    Salut.

    ResponElimina