--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 3 de maig del 2012

Explosió de vida

Fa tot just un mes que a la mar d'avall es va produir una explosió d'organismes gelatinosos, els quals, transformen el fons marí en una constel·lació d’aliens digna de ser observada. Aquest és un espectacle que regularment cada any succeeix a la nostra costa, mentre tots anem de corcoll  portant als nostres fills als parc temàtic situats a l'estranger, o fins i tot, alguns més sensibles intentem albirar balenes, dofins i tonyines, aquest espectacle brutal passa desapercebut al costat (sota) nostre.
No sabem si és degut a les corrents marines que aquests dies són de component sud o, poder més probablement sigui degut a la temperatura de l'aigua més freda que hi ha a la mar d'Amunt però, aquests dies ha esclatat la vida a tota la costa d'aquesta mar. 
Us deixo una petita mostra, però no us ho perdeu..., la defensa del mar depèn de l'estima que li tinguem i per estimar-lo no hi ha res com coneixer'l com més millor, si voleu seguir navegant en un mar viu, fixeu-vos amb tot el que succeeix a sota vostre que és un espectacle gratuït..., fins que en Rajoi se’n enteri!




3 comentaris:

  1. Eduard,

    grans reflexions les teves. Boniques imatges!!

    Salutacions,

    ResponElimina
  2. Quanta raó, només cal mirar el que tenim al nostre voltant per descubrir la bellesa de les coses úniques, pregunta de nedador, de tots els organismes que ens ensenyes, crec que no, però per si de cas, hi ha algún que tingui filaments dels que provocan irritació?
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Quim tu aa els coneixes, la medusa Pelagia noctiluca és la que té més mala llet. Crec que ja la vas tastar en la primera travessa del Cap Norfeu, aquell any n'hi havia moltes!

    ResponElimina