--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 9 de maig del 2012

Ficedula speculigera al cap de Creus.


Aquests dies hi ha una gran excitació dins del món dels titeros (observadors d’ocells), si la primavera ja és una època excitant per sí sola, quan aquesta es presenta amb unes condicions meteorològiques especials, aleshores la temperatura puja de cop i es produeixen unes tensions competitives molt sanes i fins i tot divertides.
Dons bé, com ja sabeu fa uns dies que es va formar una gran borrasca que es va centrar sobre la península ibèrica. Els meteoròlegs la varen denominar una ciclogènesi explosiva i, li van posar el nom de Petra. Aquesta situació ha fet que des d’uns dies ençà els vents dominants hagin estat de component sud, i això, a part de fer-nos gaudir d’un mar d’ones, també ha facilitat el desplaçament de la majoria d’ocells migrants. Aquestes setmanes l’avifauna es troba fent el viatge (prenupcial) de sud cap nord i, aquest vents els hi han anat a la “ploma” de bé.
L' extraordinari del cas ha estat que una espècie de titiu anomenada Ficedula speculigera, mastegatatxes (de l’atlas?) pels amics, ho ha aprofitat i, ha fet una irrupció per aquestes terres. Resulta que és el primer cop que es té constància de la presència d’aquest ocellet, tant a Catalunya, com a la península ibèrica i això, ha provocat una gran merder dins del món dels titeros més apassionats. Aquests dies han anat bojos pel Cap de Creus, exactament per la zona de Montjoi, lloc on s’ha vist al pobre ocellet i els que l’han vist ara es passegen cofois d’haver-lo vist i els que no, s’esparraquen les vestidures i es corroeixen per dins, en el que és una competència ferotge i molt sana dins  la cursa per poder veure el màxim d’espècies hagudes i de vegades per haver.
A tots ells molts anys de competència i energia per ser com són!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada