--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 30 de setembre del 2012

La tortuga llaüt


La tortuga llaüt (Dermochelys coriacea):
Aquesta setmana han saltat dues notícies zoològiques destacables al Cap de Creus, la primera i que va tenir un gran ressò a la premsa (TV3, diaris, i xarxes socials), va ser l’albirament de 3 rorquals durant  el cap de setmana passat, fet pels companys de Ninam. La segona, ens l’ha facilitat el nostre amic Marcel (Gregalada). Segons sembla aquesta setmana i davant mateix de Llançà, s’ha vist una tortuga llaüd.
Aquesta tortuga marina és la més gran, pot arribar a superar els dos metres de longitud i pesar més de mitja tona. També té una peculiaritat respecte a la resta de tortugues marines i, és que suporta força bé les aigües fredes, tot i ser un poiquiloterm (de sang freda), és per aquest motiu que la podem trobar àmpliament distribuïda per tots els mars del món. Això sí, a l’hora de criar se’n va als mars tropicals.
Com que s’alimenta d’animalons de cos tou (meduses, ctenòfors, crustacis, etc), pot confondre les bosses de plàstic per meduses i d’aquí, que moltes morin per la ingesta d’aquests maleïts subproductes de la nostra “activitat”.
A Catalunya se’n veuen poquíssimes, de fet hi ha un parell de cites, la darrera va ser un exemplar vist per les costes del Garraf, on s’hi va passar una temporada, però que al final  va ser víctima dels paranys de pesca artesanal.
Esperem que aquest exemplar pugui continuar per molts anys nedant per la Mediterrània i si ho fa per la costa del CdC, millor que millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada