--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 2 de maig del 2015

Tots cap a mar





Aquest pont de maig s'ha notat molt la necessitat de mar que tenim. Hi hagut veritables peregrinacions de caminants, pescadors, navegants, etc., que han recorregut els camins de ronda del Cap de Creus,  per mar una bona colla de "pescadors" s'han mobilitzat per empaitar les pobres tonyines que a la vegada empaiten les moles de peix que hi ha arran de costa. Tots són cicles.
Els que naveguem tot l'any també empaitem els llocs tranquils d'aquest paradís nostrat.
Nota faunística.: Ja fa dies que es veuen moltes meduses anomenades Aequorea forskalea, les densitat que em vist són de les més altes dels darrers anys.  També podem dir que per segon any consecutiu una parella de gavines corses ens ha visitat, l'any passat fins i tot les vam fotografiar copulant però amb tant de moviment ja han marxat a cercar llocs més tranquils.

Queixa.: Notem un més que notable increment de barques que es dediquen a portar submarinistes, n'hi ha que fins i tot fan una forta olor a pintura recent. El fondeig que fan és absolutament lliure perquè senzillament no hi ha boies que ordenin aquesta activitat. Un excés de pressió repercutirà sobre l'ecosistema i es degradarà. Algunes d'aquestes barques són transformades de l'activitat pesquera, si la seva actitud ha de ser la mateixa que han tingut amb els recursos marins, ja em begut oli!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada