--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 10 de juny del 2017

2a setmana


Aquests primers dies començarem pel que podríem considerar l'abecé del mar, les espècies més freqüents i comunes, les fonamentals i, que hauríem de reconèixer a primer cop d'ull.
Està en joc 1 punt per cada una de les dues espècies que veieu a la foto.
Avui us poso dues d'aquestes espècies, la de taca negra al peduncle caudal, és una espècie molt abundant i una gran depredadadora, m'atreviria a dir, fins i tot, que és agressiva. Quan fas el curricà amb un peixet petit és la típica que acaba picant. La gent de vora mar l'aprecien molt per fer el fumet de peix. És una peça important dins la relació entre les espècies costaneres, com a depredadora d'altres espècies més petites i com a presa de les més grans, dit d'una altra manera, és una peça important de l'ecologia costanera.  
La segona espècie que no s'aprecia tan bé, és també molt comuna, d'uns 20 cm de longitud com l'altra i amb una cua molt característica, els exemplars juvenils són d'un blau elèctric únic.  Molt gregària, la veiem nedant agrupada en moles força nombroses. Un dels nom comuns que té fa referència a un instrument musical típic de varies regions peninsulars...., més no puc dir.

Per la identificació, us suggereixo que utilitzeu aquest parell de guies, una està a Internet i és gratuïta.: http://www.cibsub.cat/guia.php i, l'altra és en format paper i molt baratet, la podeu comprar perquè és una excel·lent guia bàsica.: "Fauna i Flora de la mar Mediterrània" de l'Enric Ballesteros i l'amic Toni Llobet, editada per Brau Edicions. La resposta al mail eduardmarques@hotmail.com  abans de divendres a mitjanit   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada