--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 29 de maig del 2012

Foto de la setmana

S’està apropant el final d’aquesta ronda del concurs i com en Dani diu, sembla que n’hi ha 3 que juguen en una altra lliga. Tot i això, el més lloable per part dels altres companys, és que no els tira enrere i setmana rere setmana segueixen participant. Gràcies a tots.
La setmana passada la resposta correcta era el MEDALLOT de les illes Medes. El company Martí ens il·lustra sobre l’origen del nom Meda “Medes (illes). A l'antiga Roma la meta era la fita o el pilar situats al circ, on giraven les quadrigues en una cursa; per això la línia que assenyala el final d'una cursa també s'anomena així. El nom de meta es donà per semblança, a muntanyes o roques de forma cònica o piramidal”.
Aquesta setmana (penúltima) volem que ens digueu el nom d’aquest lloc, no és un accident natural, si no les restes d’una obra humana. La pregunta és que ens digueu el nom d’aquest “port” o en quin lloc es troba ubicat.
Apali, foteu-li canya i esperem les vostres respostes encertades. Què de segur ho seran!
Aquí us deixem algunes perles de les respostes d’aquesta setmana.:
"Tants ocellots volant pel cel de forma dispersa, m'han inclinat per les Medes. Només allà hi he vist tants ocellots que no sigui un atac de peixos. Vull dir, tants ocellots de forma disseminada.
“La base soscavada de l'illot, corrobora l'origen calcari. No he vist aquesta soscavació en cap illot del Cap de Creus metamòrfic.
Però la gran pista no és a l'illot, sinó al morro del fons... el cap d'Oltrera. Una forma geomètrica molt característica. primer m'ha fet pensar en la foradada, però pels entorns no hi havia cap illot com aquest. I el cony de penyasegat aquest que surt a la teva foto, no n'hi deu haver gaires... l'illa pedrosa és més gran i baixa al revés que l'illot de la teva foto. On coi podia ser, on coi podia ser?? potser l'illot no estava tant a la vora de costa com semblava. En aquest cas, illes formigues o Medes i les formigues són més aplanades...
M'he mirat el morro d'Oltrera en una foto d'internet i he pogut identificar les clapes de vegetació en una foto del 2003 a internet. bingo!!
Les Medes no s'hi veien, o sigui que havia d'estar entre les medes i Oltrera.... al mapa només hi havia un illot.... El Medallot! no podia ser gaires coses més.
He trobat una foto del Medallot per internet. Amb el cap d'Oltrera al fons... encara que la teva i la d'internet estaven fetes d'angles diferent, jugant al joc de les semblances amb la teva foto he identificat algunes formes i alguna petita clapa d'herbotes, a banda de les de dalt de tot.
Tatatxàn!!!
La gran pista: el color de roques. La pista clau: la gran quantitat d'ocellots”. Martí
No saps pas l'il•lusió que fa anar-les endevinant !!!” Rosa S.
Quina feinada buscar fotos de les set illes que hi ha. la fauna autòctona o la vegetació típica són les barques i el submarinistes. Jaja”. Dani
Classificació general.:

NOM Total
Dani Ubric 4
Diego Mestre 5
Marti Q 6
Rosa S 6
Ernest P. 6
Natamor 2
Toni Ll. 3
Borja F. 1
Daniel G. 3
Marc Adroher 2
Rafel Almenar 1
Marc Tarradas 1
Joan Pujol 1
Marcel 1
Manel O. 2
Josep Mª Llargues 1


4 comentaris:

  1. Uoh un antic port romà, molt maco, ara dubto si es a la zona de tarraco o a empuries... cada cop ens ho poses més complicat !

    ResponElimina
  2. Cony, aquesta la sé!!

    El rompeolas de la Barceloneta, tu!!

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Que no que no Martí, si fos a la barceloneta estaria ple de rumanessos pescant i no s'en veu cap !! O es a tarraco o a empuries, segurissim ;-P

    ResponElimina