--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 22 de juny del 2014

El paradís







Aquest divendres hem pogut fer la sortida abans de l’arribada dels navegants del pont de Sant Joan. Com que la previsió era bona ens hem endinsat per la costa de la Mar d’Amunt, érem en Xavi de Marçà, en Ricard, en Manel de Vilajuïga i dissabte al matí se’ns va ajuntar en Pi de Sant Pere.
La navegació del divendres ha estat molt plàcida, una mar plana i a la nostra esquena una posta de sol amb el plomall d’un cumulonimbus que l’amagava. Hem fet el curri sense resultat i hem deixat la pesca per l’endemà al matí. A mitja nit s’ha aixecat una tramuntaneta que ens ha espantat els mosquit i ens ha permès dormir plàcidament després d’haver fet alguna fotografia nocturna.
 Els més joves eren drets abans de sortir el. Hem sortit amb la intenció de fer-nos un bon esmorzar de peix fregit i així ha estat. Posteriorment ens hem capbussat per continuar enriquint l’arxiu pel proper concurs fotogràfic d’aquest estiu. Som uns privilegiats de poder gaudir d’un espai inhòspit com aquest, on la tramuntana ha frenat la urbanització i degradació del litoral i ha modulat la seva morfologia mineral i vegetal. Fent d’aquest entorn un recer de moltes espècies terrestres i marines de fauna i flora, nosaltres seguirem aprofundint en el seu coneixement per poder tenir forces per defensar-lo, si cal. 

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies per la visita Marc, s,està convertint en un refugi de francesos, les darreres vegades que hi he anat sempre hi ha velers o motores d,allài els de casa la seguim igmorant

      Elimina
  2. Eduard que enlluernaràs a les bestioles !

    Mira't això es d'un amic una capbussada noctuna amb llum ultravioleta, fantàstic ! https://www.youtube.com/watch?v=_QTZ-Qut2-s

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! espero que no, vull mirar de fer una cabussada nocturna per observar tot alló que durant el dia no puc veure. Ja et contaré o ja ho compartirem ;-)

      Elimina