--------------------------------------------------------------------------------

dissabte, 13 de febrer del 2010

Matinal tècnica: Recolzaments

Aquest dissabte s’ha fet la segona matinal tècnica del club Pagaia. Aquest club ha iniciat el 2010 amb un programa d’ensenyament pels que comencem en aquest mon del caiac i pels que vulguin perfeccionar. El programa es progressiu i inclou des de la millora del paleig, fins l’esquimotatge (en piscina climatitzada), passant per meteorologia i seguretat. Els instructors (avui eren en Jose, en Joan, en Francesc i en Xavi) són membres experimentats del club i avui tocava un instructor per alumne, tot un luxe!
La única condició que hi posen és ser membre del club i la veritat es que, si teniu ganes de progressar, ja podeu fer-vos socis ara mateix!!!

Això sí, haureu de fer un petit esforç companys..., si fa fred i bufa tramuntana, ells compleixen i, a l’hora en punt (més o menys), els tens al punt de trobada amb molts ànims i unes ganes boixes d’entrar a l’aigua. No ens podem arronsar!
Aquesta matinal s’ha començat amb una mica de teoria a la platja, després i per entrar en calor, una curta cursa d’escalfament i, ràpidament ens em posat a l’aigua. Ha estat un matí fred però solejat, el que sobrava era la tramuntaneta però, així és aquesta terra!
Primer hem anat practicant els recolzaments a la vora de la platja, de mica en mica hem anat entrant mar endins per anar a cercar les onades una mica més formades. Finalment s’ha arribat fins la punta de cap de Ras on teníem algunes onades, que fins i tot trencaven amb blancall. Feia una mica d’impressió però, tenir al costat als membres del club Pagaia, m’ha donat molta seguretat. Tot i que ho he fet molt malament, crec que si vaig practicant el recolzament, podré anar progressant, tampoc sembla molt complicat. Avui no estava la cosa per arriscar gaire, la temperatura de l’aigua era de 12ºC i la de l’aire per sota de 5ºC, una “xucadeta” és una refredada quasi garantida.
Per acabar ens hem anat fins la platja de la Farella, pel camí teníem les onades laterals que ens han permès fer pràctiques de recolzament, tant d’anada com de tornada.
Una matinal complerta! un petit pas per guanyar amb tècnica i confiança, absolutament recomanable per a tots i, fins i tot, m’atreveixo a dir d’obligat compliment pels que vulguem evolucionar, millorar i perfeccionar en aquest esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada