--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 3 de març del 2013

De visita a la Prona.





Aquest diumenge el temporal ja s’ha calmat totalment i ens ha permès fer un vol per la mar d’Amunt, per nosaltres era oci però, pels pescadors artesanals era feina, ells també han aprofitat la bonança per llevar.
Hem coincidit a l’aparcament amb el Miquel Pontes i l’Albert Ollè, dos excel•lents fotògrafs dels fons submarins del Cap de Creus i grans coneixedors dels opistobranquis d’aquest indret, podeu entrar a la WEB per més informació. Desprès de compartir unes paraules amb ells ens hem disposat dins dels nostres caiacs i hem sortit direcció el Golfet. La mar era transparent i el cel enterbolit. L’aigua està molt freda, de fet és l’època de l’any en que més ho està. El mar era un cami ple de sotracs que et fan ballar durant tot el trajecte, a l’arribar al Golfet l’hem circumnavegat i, un magnífic exemplar d’àliga cuabarrada ens ha vingut a saludar, ha fet diversos vols en cercle per sobre nostre i posteriorment s’ha posat al cim d’un penyal. És un dels rapinyaires amb una situació més delicada que tenim al nostre país, per sort al Cap de Creus encara la podem veure freqüentment.


El recorregut d’aquest matí tenia parada i fonda a la Prona, volíem veure que tal l’hi han provat els temporals d’hivern..., per sort encara aguanta. Aviat hi anirem a fer nit!

Amb aquesta temperatura tan baixa el peix està adormit pels fondals. Ara és l’època del pop, de fet és el que més es pesca per aquesta costa a l’hivern i els exemplars que surten són de molt bona mida. També es pot trobar algun congre, exquisit cuinat amb patates i una bona manera d’acabar la jornada “dominguera”.


2 comentaris:

  1. Se'm fa la boca aigua !!!!
    Quines ganes de tornar-hi que em feu venir !!!!

    ResponElimina
  2. Hauries d'haver vist com estava avui el mar, quina por.., espectacular!

    ResponElimina