--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 4 d’abril del 2013

A tope!





La producció primària durant el mes de març ha estat molt alta, al menys així ho fa pensar les altes concentracions de clorofil•la “a” detectades a la Mediterrània per les lectures dels satèl•lits.
Es traduirà amb un increment de la pesca?
Hi haurà un bloom dels espectaculars sifonòfors?
Tindrem invasions de meduses durant aquests estiu?
El que sí està clar, és que amb aquestes pluges el mar s’ha adobat força bé i ara caldrà esperar en què es tradueix tot això..., o tot serà un foc d’encenalls?
En les imatges es veuen les concentracions de clorofil•la "a" durant els dies 8,23 i 28 de març, són representatives de tot el que ha anat succeint durant les darreres setmanes i la pluja ha estat el gran motiu d'aquestes concentracions tan altes.

2 comentaris:

  1. Bona troballa, interesant reflexió, cal veure que hi havia altres anys per aquestes dates. Aprofitant he passejat per la plana i per la nostra navegació he trobat la que parla de les corrents, molts de dies 0,5 m/s que equival a 1 nus al voltant de Cap de Creus.

    ResponElimina
  2. Ja fa més d'un any que de tant en tant publico dades d'aquesta magnífica web "gabaxa" pensa que hi ha històrics.
    Pel que fa a la corrent, la que conec més forta es troba entre l'illa de Massa d'Or i s'Encalladora, hi hagut dies que sembla un corrent de riu.
    Eduard

    ResponElimina