--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 27 d’octubre del 2010

L’efecte batedora.

Alçada de les onades els dies de la llevantada
Dies enrere, abans de l’arribada del temporal de llevant i dels darrers dos temporals de tramuntana, gaudíem d’una temperatura de l’aigua del mar relativament alta, que era propera als 20ºC.
Amb l’entrada del gran temporal de llevant del dia 11 d’octubre, que va arribar a aixecar onades de fins 8 metres d’alçada, es va produir un efecte batedora que va barrejar les capes d’aigua més freda i profundes amb les superficials que són més calentes. Posteriorment aquest temporal de llevant ha estat seguit per un de tramuntana, la setmana passada i, una segona que manté l’efecte d’aiguabarreig i homogeneïtzació desfent l’estratificació tèrmica, però a més, fa baixar les temperatures de l’aire i òbviament de l’aigua.
El divendres 22 d’octubre l’aigua del mar a l’Estartit es trobava a 16,79ºC en superfície i 16 ºC a 80 metres de fondària, quan el normal per l’època és que en la superfície hi hagi una temperatura de 18ºC i aquesta temperatura dels setze graus no s’assoleixi fins als 60 metres de fondària. A dia d'avui la temperatura de la superfície està a poc més de 15ºC, una temperatura més pròpia de l'hivern que de principis de tardor.
Aquesta també pot ser l'explicació del perquè l'activitat dels peixos hagi baixat els darrers dies en picat...
Registre d'alçada màxima d'onada del mes d'octubre
Descens de la temperatura de l'aigua de mar aquest mes d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada