--------------------------------------------------------------------------------

dimarts, 10 de juliol del 2012

Foto de la setmana


La resposta de la setmana passada era.: “LES ILLES FORMIGUES”.
Aquesta és la resposta d’en Diego Mestre que ens il·lustra pel mateix preu i que fa d’aquest concurs un espai de retroalimentació cultural.:
“L’arxipèlag és el de les illes Formigues, a uns 1300 m de la costa, entre Palafrugell i Palamós. Pel que sé tots dos pobles fa temps que es disputen la seva possessió, tot i que administrativament pertany a tots dos municipis.
Com ja deus saber aquest indret va ser escenari de la batalla naval on Roger de Llúria (1285) va vèncer la flota francesa de Felip III. Després de la batalla i de recuperar Roses per la corona d’Aragó, el company Roger va deixar per la història el comentari: “A partir d'ara no hi haurà peix que s'atreveixi a treure la cua si no porta lligada la senyera amb les quatre barres del nostre senyor rei d'Aragó”. Sembla ser que uns tres-cents presoners francesos ferits van ser ofegats (així no patiren més) i uns altres tres-cents foren cegats abans de ser enviats de tornada cap al seu país, guiats, això sí,  per un altre presoner deixat borni, no fos que no trobessin el camí. Tot aquell amb prou butxaca per pagar el seu rescat va mantenir la vista i la vida”.

Pregunta d’aqueta setmana “QUIN ÉS EL NOM D’AQUESTA PUNTA O DE LA COVA QUE HI HA”. En realitat teniu dues preguntes, però tan sols hi ha un punt en joc. El perfil de la part alta sembla una urpa d’un ...... Tots dos noms són molt musicals i us en recordareu per sempre més....
Classificació general.:

NOM TOTAL
Rosa S. 4
Sergi B. 3
Joaquim V. 3
Santi P. 4
Dani U. 4
Dani G. 4
Marc A. 4
Rosa B. 4
Artur A. 4
Daco 1
Xavier Ars 4
Ernest P. 4
Joan Pujol 4
Toni Ll. 2
Natamor 3
Manel O. 2
Marc Vilà 4
Diego M. 4

4 comentaris:

  1. Home !!! ja està, ja la tinc !! facileta !! aixó.... et contesto dilluns vinent... vull estar-ne segur... glups :-(

    ResponElimina
  2. Sí, la batalla de les formigues va tenir la seva importància perquè la flota que va perdre i tots els que van anar al fons eren el subministrament de l'exèrcit Francès que assetjava Girona. Gràcies a aquesta batalla a les formigues, aquell setge no va poder reeixir.

    ResponElimina
  3. Realment a partir d'ara les preguntes poden ser una mica més complicades. Aquesta d'avui és d'un punt força important del perfil de la costa, però poder no tan freqüentat com els altres que han sortit fins ara...

    ResponElimina
  4. Tito, vaig més perdut que un F.P en el dia del pare.

    ResponElimina