--------------------------------------------------------------------------------

dijous, 31 de gener del 2013

Xarrups (Slowly) 2.





Continuant amb aquesta nova secció, avui us presentaré uns treballs fotogràfics que encara no estan acabats però, que m’agradaria compartir amb vosaltres. El tema està en que estic intentant de captar el moviment i/o la velocitat, en el nostre cas del caiaquista i, m'agradaria que tingués l’aspecte d'una pintura impressionista. Arribar a aquesta fita ja seria la repera. Sé que pot semblar una mica pretensiòs i que sigui un objectiu molt alt, però per poder avançar s’ha d’arriscar i treballar molt.
Darrerament he estat dos cops a la Fosca per veure com en Marc i la seva colla fan surf amb els caiacs de mar. Com que aquesta tècnica és molt física, he preferit gaudir de l’espectacle des de la platja estant, el que si he fet és emportar-me la càmera de ventar fotos. El resultat fotogràfic ja l’heu vist. També he experimentat amb la càmera per anar una mica més enllà de la congelació del moviment típic dels esports.
Normalment per congelar el moviment posem aquell símbol que hi ha a les càmeres automàtiques on hi surt una persona corrent (posició d'esports) o també podem fer una configuració manual, per exemple com que haurem de mirar d’utilitzar una velocitat alta , com més alta millor per congelar el moviment,  això ho farem jugant amb un diafragma obert i posant un valor d’ISO alt. Tot dependrà de la quantitat de llum que hi hagi aquell dia, com més millor! Aquesta seria una forma de fer-ho convencional, però en el cas de voler donar la sensació de moviment cal fer una configuració contrària. En el cas que estic provant, el que vaig fer va ser utilitzar una sensibilitat baixa, 100 ISO, tancar al màxim el diafragma (F16-22) perquè hi entri la mínima llum possible i, el més important de tot, posar una velocitat baixa per captar el moviment sense que la foto ens surti “borrosa” i que ens aporti el que busquem, que en aquest cas és la sensació de moviment i velocitat.
El resultat el podeu jutjar vosaltres mateixos (el treball està en procès), a partir d’aquí entraríem en el món o l’univers del gustos de cadascú i en la discusió si a uns els hi agrada congelar el moviment o aquesta vessant més "artística". 
Salut, feina i amor! ;-)

8 comentaris:

  1. Les fotos son espectaculars, jo de foto i tecnicismes no en tinc ni fava, jo la engego i premo el botó i de vegades la cago nomes fent aixó... molt bones ! No ets pretensiós, es un tema que t'agrada, el mires de fer be i superar-te a tu mateix, es l'esperit de la vida, millorant el present i sempre endavant !

    Una abraçada !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Dani. Ja m'agradaria tenir aquests resultats amb la pesca i així poder-me asdemblar a tu. ;-)

      Elimina
  2. La primera no m'acaba d'agradar. La segona és força bona tirant a molt bona. LA TERCERA ÉS PER FLIPAR NANUUUU!!! ET BEN JURO QUE EN FARÉ UN "CUADRU"!!!
    Cada cop ets més bo. Ho haig de tornar a dir: La tercera és ART!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més o menys s'apropa al que pretenc, haurem de seguir treballant, encara falta molt...
      El millor de tot és tenir un bon model i tu en tens tota la culpa!, posteriorment que Eola ens porti un bon vent per surfejar les onades.

      Elimina
  3. CHAPEAU!!! Ets un artista! m'agraden molt!! ^_^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Anna. De fet és aquesta la intenció..., de que agradin. També estic segur que més d'un pensarà que simplement són fotos borroses, però sempre que hi hagi algú que comparteixi el gust, doncs personalment és molt graftificant. :-)

      Elimina
  4. Buenas fotos ;-) e interesante propuesta de exploración estética en el mundo del kayak.

    Por curiosidad que distancia focal has utilizado.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies , maestro! utilizé un telezoom, creo que la focal estaría alrededor de los 200 mm

      Elimina