--------------------------------------------------------------------------------

dimecres, 18 de juliol del 2012

Avís per a navegants

Els companys del projecte Ninam fan una xerrada dirigida als navegants a motor titulada "Els perills de la nàutica d'esbarjo:eines per garantir la protecció dels cetacis de la Costa Brava" avui dimecres 18 de juliol de 2012 (19h) a la Casa de Cultura de Girona. L'acte l'organitza Projecte NINAM ( 8 anys d'investigació en biodiversitat marina i cetacis a la Costa Brava, Parc Natural de Cap de Creus) i l'Associació de Naturalistes de Girona (celebra els seus 30 anys d'història preservant la natura).
Aquesta presentació pretén convocar al sector de la Nàutica d'Esbarjo i Clubs Nàutics ja que acullen a aquells usuaris de motores ràpides que estan exercint amb la seva mala pràctica de la navegació responsable, danys sobre els dofins mulars (l'única espècie de dofí resident que ens queda a la Costa Brava). Per evitar que la població desaparegui de les nostres aigües estem oferint xerrades al col.lectiu nàutic per tal de oferir-lis informació de primera mà per a que col.laborin amb la seva bona pràctica de la navegació, la custòdia i la protecció d'aquests emblemàtics mamífers marins tan amenaçats (Directiva Hàbitats 92/43/UE:anexe II i IV).

2 comentaris:

  1. Ponència, xerrada, com en vulguin dir, molt ben explicat per la Gemma, en una hora i escaig ha explicat el que es projecte Ninam, les espècies que es troben especialment al cap de creus, però al mediterrani occidental en general, explicant amb una presentació en pantalla gran, fotos, plànols i fitxes del mateix llibre que ells van editar tot un luxe de detalls sobre els cetàcis, la seva feina, com s'han de fer els albiraments, els apropaments, la normativa legal, la normativa sobre la protecció al medi que afecta als cetacis, i especialment es clar el greu impacte que produeix la navegació sobre els cetàcis.
    El que es més important es la difussió, el coneixement, l'educació de tots els que anem a mar, hem d'anar-hi a gaudir-ne, ser espectadors, interactuar el mínim possible i deixar-ho com està, que la natura es molt sàvia.

    Bé, m'ha agradat molt assistir-hi, no m'ha agradat el poc quorum que hi habia, es una llastima, esperem que la gent agafi consciència del tema i en properes edicions les sales d'actes estiguin plenes a vessar, sería un bon síntoma, si més no, de que la gent es comença a interessar pel tema.

    Gràcies per fer-ne difussió Eduard ;-)

    ResponElimina
  2. Gràcies Dani pel la crònica de la xerrada. Mobilitzar a la gent per anar a una conferència no és fàcil. És com el pescar, s'ha de posar un bon esquer, si coneguessin a la Gemma, segur que hi hagués anat molta més gent.

    ResponElimina