--------------------------------------------------------------------------------

diumenge, 8 de juliol del 2012

Travessa a mar obert “Transfronterera 2012”











Aquest diumenge s’ha fet la travessa de natació a mar obert de Cerbère fins a Portbou. Hi han participat uns 150 nedadors de totes les edats i de tots (3) els nivells, amb una característica comuna, són uns màquines.
A les nou del matí ens hem trobat al passeig de Portbou nedadors i caiaquistes, allí ja hi havia l’organització amb els nervis que motiva haver de preparar un acte esportiu a mar obert en un lloc com aquest i tenir la tramuntaneta que ens aclucava l’ull i anava pujant d’intensitat, l’any passat es va haver de suspendre.
Després de molt de mesos de no veure’ns, ens he retrobat amb una colla de vells companys del club Pagaia, ells sempre impecables amb tots els aspectes, simpatia, organització i equipament. També m’he trobat amb bons amics nedadors, alguns que hi són des dels inicis i d’altres de nous.
Hem anat cap a Cerbère amb el caiac i ràpidament en arribar a la punta de Cerbère, s’ha vist clar que la tramuntana podria fer perillar la prova. El vent tenia algun cop de força 4-5 i el mar començava ha estar picat, això convertia el pas d’uns 800 metres per davant del far una mica perillós o poc segur, tan per nedadors, com per caiaquistes.
Un cop a la platja del poble hem fet temps i la sortida ha estat 20 minuts més tard de l’hora prevista, i això, ha estat determinant. L’organització amb l’ajuda de la tramuntana (havien fet una reunió-briefing abans), l’ha encertat i just en el moment en que tot el gruix  de nedadors passaven per davant de la zona del far, el mar i el vent estaven força més encalmats i ha permès que aquesta travessa fos segura. Aquest any ja els hi tocava! Posteriorment els caiaquistes hem tingut una mica de feina, s’ha hagut d’anar reorientant al grup de nedadors que en aquestes alçades de la prova anava molt estirat i, algun una mica desorientat.
Desconec els detalls de les classificacions, però si que puc dir-vos que el darrer classificat, ha fet la travessa en dues hores demostrant una tenacitat admirable.
Una travessa amb tots els ingredients per ser recordada, un bon marc, amb uns penya-segats feréstecs com pocs i, un bufaruts de tramuntana deixant el mar mogut per donar-li emoció.
Felicitats a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada